Općenito

Kompanija “Alma Ras” otvorila novi pogon u Visokom

visoko-alma-ras4U industrijskoj zoni Ozrakovići u Visokom, svečanim presjecanjem vrpce Alma Ras kompanija otvorila je novi proizvodni pogon, koji će pružiti podršku postojećim kapacitetima.
Radovi na projektu otvaranja započeti su još u junu 2014. godine. Objekat se prostire na parceli od 4.000 m², od čega je 3.500 m² korisnog prostora: proizvodnih hala, skladišta i popratnih objekata.
Investicija u opremu i uređenje objekta do sada iznosi 2,5 miliona KM. 90% investicije odnosi se na vlastita sredstva i sredstva iz kreditnih linija komercijalnih banaka, dok su preostali dio obezbjedile institucije čiji su se predstavnici obratili na otvaranju.
Prisutnim zvanicama, gostima i brojnim novinarima, između ostalih, obratili su se izvršni direktor Alma Ras kompanije, Rasim Memagić, zatim Kemal Hadžić, vođa prjekta Piramida Visoko, te načelnica Općine Visoko Amra Babić.
Izgradnja novog pogona doprinosi radu privrede i pruža pozitivan primjer razvoja domaće kompanije, zapošljavanja i konstantnog usavršavanja.
Trenutno je zaposleno 200 radnika, a vrši se obuka za dodatnih 40, s namjerom da do kraja godine ukupni broj bude 300 radnika.
Godišnji kapacitet ovog pogona trenutno je 9 miliona komada, a do sada se u Alma Ras prozvodnom pogonu u Visokom, proizvelo više od 3 miliona komada gotovih proizvoda koji se izvoze u zemlje Evropske Unije, a zatim i u cijeli svijet pod markicom Made in Bosnia and Herzegovina.
vipromo.ba
visoko-alma-ras5

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button