Općenito

Ministar zdravstva ZDK Bojan Gvozdenović boravio u radnoj posjeti DZ Olovo

12278664_764945960276581_3278753429963349847_nU radnoj posjeti Domu zdravlja Olovo,danas je boravio Ministar zdravstva ZDK Bojan Gvozdenović.Na sastanku sa direktorom DZ Olovo Izudinom Kućanovićem razgovarao je o aktuelnim problemima koji tište zdravstvo na području ovog kantona ali i o problemima sa kojima se susreće DZ Olovo i pacijenti iz Olova.Prema riječima ministra Gvozdenovića u svim općinama kantona prisutan je problem nedostatka finansijskih sredstava za finansiranje zdravstevnih ustanova, iz više razloga od kojih je jedan zakonska obaveza osnivača tj.Općina da finasiraju Domove zdravlja ,što u praksi nije slučaj.
-Cilj Minstarstva zdravstva je da se u budućnosti više saradnje ostvari sa osnivačima a sve u cilju poboljšanja uslova u kojima rade zdravstvene ustanove,kaže minstar Gvozdenović.
Pacijenti DZ Olovo imaju dobre uslove za pružanje zdravstvene zaštite a sve nedostatke i probleme u hodu rješavaju menadžement i uposleni ljekari kako bi pacijenti na kraju bili zadovoljni,kaže direktor Kućanović.
Glavni cilj današnjeg sastanka je insistiranje na liječenju naših pacijenata u Kantonu Sarajevo kaže direktor Kućanović ,o čemu će biti riječi i u budućem periodu sa predstavnicima KC Sarajevo.
Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK za liječenje građana Olova u Sarajevu godišnje izdvaja 1.700.000 KM što je riješeno potpisivanjem ugovora na godišnjem nivou.

Prikaži više

Povezani članci

Pogledajte također
Close
Back to top button