Općenito

Na inicijativu bivšeg ministra Hajrudina Žilića Sindikat MUP-a ZDK prikupio i uplatio 7.187,71 KM za liječenje Hamze Bubića

12400584_790121824425661_8945073019378704366_nBivši ministar MUP-a ZDK Hajrudin Žilić i predsjednik Skupštine sindikata uposlenika MUP-a ZDK Midhat Hota su Enisi Bubić, sestri Hamze Bubića, koji se nalazi na liječenju u Njemačkoj, uručili dokaz o uplati 7.187,71 KM prikupljenih u akciji koju je, na inicijativu bivšeg ministra, uspješno proveo Sindikat radnika MUP-a Zeničko-dobojskog Kantona. Ovom značajnom donacijom ujedno je i stavljena tačka na akciju prikupljanja novčanih sredstva za liječenje našeg malog sugrađanina Hamze Bubića. Akcija koja je Olovo podigla na noge i još jednom nas ujedinila u u humanosti, u proteklih nekoliko mjeseci, prevazišla je lokalne okvire i naišla na razumjevanje i odziv diljem BiH i naše dijaspore. – Ova akcija pokazala je kako pripadnici MUP-a, osim Ustavne obaveze da kroz svoj svakodnevni posao brinu za živote i sigurnost građana, humanošću šalju poruku da su uz svoje građane u svakoj situaciji, posebno kada se radi o jednom mladom životu, kao što je to ovdje bio slučaj. Drago mi je što sam bio dio ove uspješne humane akcije- kazao je za naš program Hajrudin Žilić bivši ministar MUP-a ZDK koji je tokom svog ministarskog mandata pokrenuo inicijativu za pokretanje ove akcije.
– Ono što nas posebno raduje je i činjenica da je odziv pripadnika MUP-a ZDK bio gotovo 100%-tan i da su u akciji 12400610_790121904425653_7660370978016588326_nučestvovali ne samo članovi našeg Sindikata već i sve ostale kolege. Posebno s obzirom na činjenicu da se radilo o osobi koja nije član porodice pripadnika MUP-a , odnosno Sindikata MUP-a ZDK- kazao je za naš program Midhat Hota predsjednik Kantonalne Skupštine Sindikata uposlenika MUP-a.
Preuzimajući dokaz o uplati ove značajne donacije Enisa Bubić kazala nam je kako će Hamza ovih dana primiti poslednju terapiju prvog ciklusa liječenja koje je dalo izuzetne rezultate. Hamza je dobro i osjeća se, hvala Bogu, sve bolje. – Njegovo liječenje, nakon što su moji roditelji uspjeli pribaviti boravišnu dozvolu, dalje preuzima njemačko zdravstveno osiguranje. To praktično znači da mi ovom donacijom zatvaramo akciju prikupljanja pomoći. Hvala svim pripadnicima MUP-a ZDK , hvala svim našim dragim sugrađanima i svim dobrim ljudima na nevjerovatnoj humanosti koju su iskazali. Ponosni smo na Vas, hvala u ime Hamze, hvala u moje i ime moje porodice-kazala je Hamzina sestra Enisa Bubić.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button