Općenito

Porezna uprava Federacije BiH na prostoru Federacije BiH izvršila ukupno 228 inspekcijskih nadzora

1poreska_uprava_fbih4Porezna uprava Federacije BiH je u subotu, 13. februara 2016. godine, na prostoru Federacije BiH izvršila ukupno 228 inspekcijskih nadzora.

Kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju obrtničku i proizvodnu djelatnost i djelatnost igara na sreću, te ugostiteljske, trgovačke i druge uslužne djelatnosti.

Zbog utvrđenih nepravilnosti inspektori su privremeno zapečatili 57 objekata u kojima je zatečeno 96 neprijavljenih radnika.

U toku inspekcijskog nadzora utvrđeno je da 28 objekata obavlja djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa u ovim aktivnostima izdat je 141 prekršajni nalog sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 352.900,00 KM.

Porezna uprava FBiH poziva porezne obveznike da izvršavaju svoje obaveze, a građane da uz punu diskreciju prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje.
Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333.
Učinite korak za domovinu i pravednije društvo.
Vaša Porezna uprava FBiH

Prikaži više

Povezani članci

Pogledajte također
Close
Back to top button