Općenito

U subotu 20.februara počinje 8.Radio festival Radio Žepča,prvi se publici predstavljaju takmičari iz Olova

radiozepceRadio festival Radio Žepča ove godine bilježi osmu godinu postojanja. Pripreme za Festival polako se privode kraju, što znači da uskoro počinje emitovanje polufinalnih emisija.

Kao i prethodnih godina, Festival okuplja brojne zainteresirane učenike osnovnih škola koji kroz radio emisije i druženje s vršnjacima učestvuju u ovoj raspjevanoj manifestaciji.

Na RFRŽ sudjeluju učenici od prvog do devetog razreda. Osnovni cilj Festivala je poticanje stvaralaštva kod djece, razvoj međuopćinske i međuškolske suradnje, podizanje nivoa glazbene kulture kao i razvijanje natjecateljskog duha kod djece.

U realizaciji 8. RFRŽ ove godine učestvuje 13 općina iz Bosne i Hercegovine, a to su: Breza, Busovača, Kakanj, Maglaj, Olovo, Prnjavor, Tešanj, Teslić, Usora, Vareš, Vitez, Zavidovići i Žepče iz kojih će se mladi talentirani pjevači predstaviti na ovogodišnjem festivalu.

Ove godine dodatno je proširena i mreža partnerskih radio stanica, tako da će uz dosadašnje partnere Radio Žepča; Radio „Studio M“ Teslić, Radio „ZOS“ Tešanj, Radio postaju „Usora“, „Radio 1503“ Zavidovići i RTV Maglaj, ove godine u realizaciji festivala učestvuje i Radio Prnjavor, Radio Busovača, Radio Vitez, Radio Olovo, Hrvatski radio Bobovac, Radio Kakanj i Radio Breza.

1604811_544054325699080_6947864601569026112_n8. RFRŽ ove godine se realizira iz dva dijela. Prvi dio Festivala su polufinalne emisije, njih 13 tokom kojih će se predstavljati takmičari iz svih općina. Polufinalne emisije će se emitirati svake subote i srijede u programu svih partnerskih radio stanica, počevši od subote 20. februara, za vrijeme kojih će se birati po dva takmičara iz svake općine koji će ići direktno u finale. Prvog finalistu biraju slušaoci polufinalnih emisija putem telefonskog glasanja i internet glasanja, dok će o drugom finalisti odlučivati Stručni žiri svih radijskih stanica.
Publici će se u prvoj polufinalnoj emisiji Festivala prestaviti takmičari iz Olova;
1 ALIM KOPIĆ -“SREDINOM” DINO MERLIN,
2 ADNA BAJRAMOVIĆ -“NAŠA LJUBAV” MAJA MARKOVIĆ,
3 DŽEJLA KOLAK -“U SRCU MOM” TROPICO BAND,
4 TARIK KARIĆ -“UBIJAŠ ME USNAMA” TOŠE PROESKI,
5 ASJA BEŠLIJA -“OKO MOJE SANJIVO” MAGAZIN,
6 ERNA OMEROVIĆ -“DA JE TUGA SNIJEG” DINO MERLIN,
7 KEMALA BEŠLIJA -“IMA JEDAN SVIJET” STIJENE,
8 ASJA LJUCA -“1003” TAMARA TODEVSKA,
9 SARA EĆO -“SOMEONE LIKE YOU” ADELE,
10 MERJEMA BEŠLIJA -“DON’T YOU REMEMBER” ADELE.

Glasanje putem interneta http://radiozepce.com/radio/ počinje 18.02.2016. od 00:00 a završava 20.02.2016. u 10:30 kada počinje emitovanje prve emisije na talasima Radio Žepča i glasanje putem telefona 032 888 168.
Glasanje putem telefona počinje poslije odslušanih svih izvođača i traje 15 minuta.Prvu emisiju kao i ostale moći će te pratiti i putem naših talasa.
Finale 8. RFRŽ održat će se 8. aprila 2016. godine, sa početkom od 18,00 sati u Domu kulture Žepče.

Pratite program Radio Žepča i podržite svoje favorite!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button