Općenito

Potvrđena optužnica protiv Avdije Selimovića i Muriza Brkića: Poznati detalji svirepog ubistva Arnele Đogić

policija-olovo-nestanak-ZM-02032016-1Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu zeničkog Kantonalnog tužilaštva protiv Avdije Selimovića i Muriza Brkića, kojom ih tereti za okrutno ubistvo Arnele Đogić, koje se dogodilo krajem februara u Olovu.

Kako se, između ostalog, navodi u detaljnoj optužnici, Selimović i Brkić su se najprije dogovorili da zajedno usmrte Đogić, nakon što je ona prekinula dugogodišnju vezu sa Selimovićem i započela vezu sa drugim momkom.

Nakon dogovora, Selimović je 27. februara automobilom otišao po Brkića u Ceribašiće kod Sokoca, nakon čega su se odvezli na lokalitet Čudanskih krševa da pregledaju i utvrde mjesto koje je najpogodnije za skrivanje Arnelinog tijela nakon ubistva.

Nakon što je Avdija otišao po djevojku odvezli su se na lokalitet Brda, gdje je Muriz ostao čekati Avdiju. Čim je ušao u vozilo upitao je : “Avdija, hoćemo li sada?”, na što mu je on odgovorio: “Odmah”.

Muriz je prešao na zadnje sjedište i šakama počeo djevojku udarati po glavi, dok je ona jaukala: “Joj, Avdija” i plačući molila: “Nemoj, molim te”.

12794348_1729265337286277_157479112242342299_nNakon toga, djevojku su vezali PVC užetom, a dolaskom na Čudanske krševe, izbacili su je iz vozila, gdje ju je Brkić preklao nožem koji mu je dao Selimović, rekavši: “Uradi to da ne ostane živa”.

Nakon ubistva, djevojku su bacili sa litice visoke oko 70 metara, u kanjon rijeke Stupčanice, a zatim otišli u kafanu, gdje su trošili novac nađen u njenom kaputu.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button