Općenito

Obilježen Dan policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona 15.maj

DSC_0421_images_slike_thumb_medium420_30015. maj obilježava se kao Dan policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. U pripremi na obilježavanju ovog datuma, formiran je Organizacioni odbor te su, u skladu sa utvrđenim protokolom, u proteklom periodu realizovane razne aktivnosti i sportska takmičenja, a danas 13.05.2016. godine sa početkom u 10,00 sati, u Zenici, na platou Gradske arene Zenica, održana je centralna svečanost povodom obilježavanja ovog datuma.

Kao i prethodnih godina i ove godine su izvršeni obilasci porodica poginulih i nastradalih pripadnika Ministarstva DSC_0339unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kojom prilikom su istim uručeni prigodni paketi. Porodice poginulih i nastradalih bit će pozvane i na centralnu manifestaciju u povodu obilježavanja ovog datuma, a dana 11.05.2016. godine, u 09,30 sati, u sjedištu Ministarstva, ministar Arsenić Nikola i policijski komesar Šut Semir su položili cvijeće na spomen-ploču podignutu pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, uz prisustvo članova porodica poginulih i umrlih policajaca.

Smatramo da je ovo prilika da se još jednom sjetimo svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji su u toku odbrambeno oslobodilačkog rata dali svoje živote za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu, kao i onih koji su svoj život nesebično dali pri izvršavanju složenih i opasnih policijskih zadataka na očuvanju lične i imovinske sigurnosti naših građana.

Kao pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko- dobojskog kantona, svoj život je dalo 106 pripadnika policije, od čega 4 ( četiri) iz Olova:

– Mulabdić Vahidin,
– Karasalihović Hajrudin,
– Kokorović Ljuban,
– Žilić Raif.

polaganje_cvijeca_1_images_slike_saopcenja_MAJ_2016_thumb_medium420_300Drage kolege, hvala Vam što ste na svom kratkom životnom putu bili uzoriti pripadnici ovog Ministarstva. Hvala Vam na datom doprinosu u odbrambeno oslobodilačkom ratu i iskazanoj hrabrosti i odlučnosti na provođenju zakona, kao i obezbjeđenju lične i imovinske sigurnosti građana. Nama ostaje obaveza da nastavimo raditi na očuvanju i izgradnji države i društva za koje ste se vi borili, kako vaše žrtve ne bi bile uzaludne.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button