Općenito

Na konkursu „Napiši priču –uradi sliku“ likovni rad Fatime Imširović osvojio drugo mjesto

Fatima Imširović (lijevo) sa školskom prijateljicom Sajmom Gledo
Fatima Imširović (lijevo) sa školskom prijateljicom Sajmom Gledo
Sedmični list „Naša riječ“ iz Zenice organizovao je ceremoniju dodjele nagrada na njihovom tradicionalnom literarno-likovnom konkursu „Napiši priču –uradi sliku“. Tema je ovoga puta bila „I ja imam pravo na čist zrak „.
Likovni rad Fatime Imširović učenice četvrtog razreda MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Olovo osvojio je drugo mjesto na konkursu.Fatima je kaže bila iznenađena ali obradovana drugom nagradom.
13023545_845066395619697_1354050891_n– U školi na oglasnoj tabli sam vidjela taj konkurs “Napiši priču- uradi sliku,to je bilo pred zimski raspust,i prvi dan škole me nazvao zamjenik direktora i rekao da sam osvojila drugo mjesto,kaže Fatima.
Fatimi ovo nije prvi put da je osvojila nagradu za svoj rad , u osmom razredu osnovne škole na sličnu temu osvojila je prvo mjesto.
Tokom prošle godine na konkurs je prijavljeno oko 1300 radova iz 50 osnovnih i srednjih škola sa prostora Zeničko-dobojskog kantona.Dva stručna žirija odabrala su one najbolje i dodijelio šest nagrada za literarne i deset za likovne radove.Anisa Ohran,direktorica „Naše riječi“ kaže kako je konkurs ispunio svoj cilj te da je ekološka osviještenost djece na sve višem nivou.Pokrovitelj konkursa je Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša ZDK.
AM

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button