Općenito

Avdija Selimović i Muriz Brkić osuđeni na po 40 godina zatvora za ubistvo Arnele Đogić

Sa suđenja u Zenici - foto enbSudsko vijeće Kantonalnog suda u Zenici, kojim je predsjedavao sudija Enes Malićbegović osudilo je Muriza Brkića i Avdiju Selimovića na po 40 godina zatvora za ubistvo djevojke Arnele Đogić, ubijene 27.februara ove godine u Olovu.

Vijeće je nakon završnih riječi prihvatilo prijedlog Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i ubicama nedužne djevojke presudilo kaznom od po 40 godina, jer su tokom istražnog postupka i ranijih ročišta priznali krivično djelo i navode optužnice za ubistvo Arnele Đogić.

Kako je navelo Tužilaštvo ubistvo nastadale djevojke je izvršeno sa prethodnim umišljajem na krajnje okrutan, svirep i drzak način, a ubice su nakon izvršenog ubistva tijelo ubijene djevojke sklonili na teško pristupačno šumsko područje nedaleko od Olova. Prema navodima optužnice Avdija Selimović je imao motiv da ubije Arnelu Đogić, dok Muriz Brkić nije imao nikakav motiv, izuzev materijalne koristi. U toku istražnog dijela ovog slučaja utvrđeno je da su obojica u trenutku izvršenja zločina bili uračunljivi i svjesni svih okolnosti, a želeći sebi stvoriti siguran alibi, otišli su na zabavu u kafanu, gdje su cijelu noć pili, plesali, pjevali i zabavljali se sa društvom.

Na prvom dijelu današnjeg suđenja ubice Muriz Brkić i Avdija Selimović izrazili su kajanje i izvinili se porodici ubijene. Selimović je zatražio da kaznu, zbog prijetnji i napada zatvorenika izdržava u zaštićenom dijelu Kazneno popravnog zavoda u Zenici, jer su mu dok je bio u pritvoru zatvorenici prijetili, bio je fizički napadnut i strahuje da će život biti ugrožen tokom izdržavanja kazne.(enb)

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button