Općenito

Poziv za dostavljanje prijedloga projekata za finansiranje iz grantova EU

Delegacija-Evropske-unije-u-BIH-574x270Međunarodna organizacija rada (ILO) u okviru projekta koji finansira EU “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, objavljuje Poziv za dostavljanje konceptnih prijedloga za učešće u konkursu za dodjelu bespovratnih sredstava.
Poziv je otvoren do 30. augusta 2016. godine za sve općine i gradove u Bosni i Hercegovini (BiH), koji se mogu prijaviti u partnerstvu sa zavodima za zapošljavanje, akreditiranim obrazovnim institucijama, preduzećima, udruženjima građana uključujući lokalne i regionalne razvojne agencije, sindikatima, privrednim komorama itd.
Cilj poziva je da utvrdi interes za učešće u natječaju za dodjelu grantova u vrijednosti između 150,000 i 200,000 eura, koji će biti dodjeljivani u periodu od 2016. do 2018. godine.
Prijedlozi projekata trebaju biti fokusirani na stvaranje novih radnih mjesta i podršku lokalnom razvoju kroz institucionalizaciju saradnje među ključnim lokalnim interesnim stranama.
Ukupna vrijednost projekta je 4 miliona eura, od kojih su 3 miliona eura namijenjena za dodjelu bespovratnih sredstava lokalnim zajednicama u BiH.

Projekat je dio šire podrške EU lokalnom razvoju i zapošljavanju u BiH. Projekt provodi ILO sa ciljem da podrži samoodržive, partnerski vođene aktivnosti u okvirima tržišta rada na lokalnom nivou, kako bi se povećao pristup formalnom zapošljavanju, posebno u područjima pogođenim poplavama u 2014. godini.
Poziv za dostavljanje koncepata projektnih prijedloga,aplikacije dostupne za download;
bhs_Annex-1-Application-form-concept-note-FINALbhs_Annex-2-Declaration-by-Lead-Entity-For-Concept-Note

bhs_Annex-3-Template-Letter-of-Understanding-for-Co-Applicants

bhs_Annex-4-Ineligible-and-Eligible-Costs

bhs_Call-for-concept-note-proposals-FINAL
Za više informacija, kontaktirajte ILO putem e-mail adresu lep@ilo.org

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button