Kultura

U Vozući počinje manifestacija ”Zvono radosti”

kulturno zabavna manifestacija zvono radosti plakatU petak uveče u Vozući počinje petodnevna Kulturno-zabavna manifestacija ”Zvono radosti”. Organizator događaja je Udruženje ”Tim” a finansijer projekta Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Manifestacija koja će trajati do 30. augusta ima za cilj oživljavanje kulture na ovim prostorima, a bit će organizovan muzički, književni, kao i pozorišni sadržaj te Veče folklora.

U petak će biti organizovano Muzičko veče, što će ujedno označiti otvorenje manifestacije. Nastupit će mladi vozućki umjetnik Mersed Herić, široj javnosti poznat po učešću u nekoliko muzičkih takmičenja i show programa u BiH i Srbiji. Subota ili drugi dan provedbe projekta je rezervisana za književni sadržaj. Bit će to druženje djece i mladih sa književnicom Zehrom Isić.

U nedjelju 28. augusta planirano je Veče folklora koje će okupiti pet kulturno-umjetničkih društava i folklornih ansambala iz BiH.

Četvrti dan u okviru Pozorišne večeri bit će izvedena predstava ”Američki san”. Riječ je o monodrami bh. glumca Elmira Krivalića, koji je s ovim pozorišnim komadom već obišao mnogobrojne gradove i ustanove kulture u našoj zemlji.

Zatvaranje manifestacije bit će 30. augusta kada je planirano također Muzičko veče.

Organizatori se nadaju i vjeruju da će manifestacija ispuniti očekivanja publike, te ovom prilikom pozivaju, ne samo Vozućane već i sve druge koji su u prilici, da posjete ovu značajnu kulturno-zabavnu manifestaciju. Skoro svi događaji će biti organizovani na Poligonu malih sportova Vozuća, osim u slučaju vremenskih neprilika.

Medijski pokrovitelji manifestacije ”Zvono radosti” su Akcija TV, Radio Olovo, Radio 1503 Zavidovići, Naša riječ Zenica, te portali Hronika.ba, Banovici-x.com, Aktuelno.ba, Zdici.info, Inreformator, Banovici.net i Bosna post.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button