Privreda

Poziv na Bisnode poslovni susret privrednika Zeničko-dobojskog kantona u Tešnju 26. 04. 2017.godine

Nakon tri mjeseca saradnje sa općinama na unaprjeđivanju veza javne uprave i privrede,u sklopu kampanje kreiranja pozitivnog poslovnog okruženja, u kojima je fokus bio na hercegovačkoj regiji, Bisnode nastavlja sa aktivnostima kampanje, ovoga puta na području Zeničko-dobojskog kantona.

U saradnji sa Udruženjem poslodavaca Biznis centar Jelah Tešanj, Bisnode BH organizuje poslovne susrete privrednika kao platformu za promociju privrede kantona i njenih privrednih subjekata te isticanje modernih profesionalnih alata kojima privrednici mogu razvijati svoj biznis a institucije nadležne za njih kreirati analize potrebne za unaprjeđenje privrede i poslovnog okruženja.

Pozivamo Vas da se i Vi pridružite ovom susretu, saznate stanje u privredi ZDK i uključite u Bisnode Speed Networking, optimalan način za upoznavanje novih poslovnih partnera.

Poslovni susret privrednika Zeničko-dobojskog kantona,
srijeda, 26. 04. 2017. u 13.00 sati u Općini Tešanj,
Trg Alijeizetbegovića 1, sala Općinskog vijeća.

Molimo Vas da prisustvo potvrdite na mail pr.bih@bisnode.com

Ovi susreti dio su kampanje kreiranja pozitivnog poslovnog okruženja čiji je cilj aktueliziranje upravljanja kvalitetnim poslovnim podacima koji pokreću profitabilnost privrede, promocija bh. privrede te aktivnosti unaprjeđivanje veza javne uprave i privrede.

Povezivanja javne uprave sa privredom jedna je od najznačajnih stavki kampanje, stoga nam ježelja biti jedan od učesnika procesa koji će osnažiti i unijeti novi kvalitet u njihov odnos, na način da se nadopunjuju i uzajamno razvijaju na putu ka zajedničkom cilju: osnaživanju privrede kroz lokalni do regionalnog karaktera.

Jedan o načina na koji se to može realizovati je omogućiti općinama i gradovima da blagovremenim i kvalitetnim podacima vladaju značajnim informacijama koje će olakšati donošenje odluka za unaprjeđivanje rada privrede, poput pronalaženja novih načina za privlačenje investitora ili kreiranje kvalitetnijeg poslovnog okruženja. Stvaranje detaljne slike privrede općine ili grada, svojevrsne lične karte, poslužiti će za pronalaženje eventualnih problema i njihovih rješenja. Stoga je bisnode kreirao posebne izvještaje o stanju privrede u opštinama uz pristup aplikaciji Boniteti.com

Ovo je i način da općina odnosno grad pruži podršku onim pravnim licima koja daju radna mjesta i generiraju prihode u općini, radi daljeg razvijanja poslovnog okruženja, otvaranja novih radna mjesta, povezivanja sa drugim poslovnim subjektima iz iste oblasti.
Više informacija na www.bisnode.ba
______________________________________________________________________________________________

Bonitetna kuća Bisnode BH je dio međunarodne grupacije Bisnode AB sa sjedištem u Stockholmu gdje se certificiranje provodi još od 1989. godine ivodeći je ponuđač poslovnih i bonitetnih informacija, kojeg u 18 zemalja Europe kao pouzdanog partnera koriste mala, srednja i velika preduzeća, banke, osiguravajuće kuće i leasing kompanije i nevladine organizacije. Od 2004. je i globalni strateški partner najstarije američke bonitne kuće Dun & Bradstreet koja posjeduje najveću svjetsku komercijalnu bazu podataka, sa više od 250 miliona podataka o preduzećima iz 220 država, što znači da možemo pružiti portfelj usluga za cijeli svijet!

Bisnode pomaže u izboru novih ključnih kupaca ili dobavljača, analizira tržište i priprema strategije kao i rješenja koji pravna lica koriste za pripremu segmentacije tržišta i kupaca, strategiju prodaje, monitoring partnera, definiranje konkurencije i tržišne pozicije.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button