NGO i udruženja

Ana,Resmin i Vesna otputovali na Tajvan na World Vision-ov globalni muzički događaj “Zajedno možemo zaustaviti nasilje”

Troje djece iz Bosne i Hercegovine: 12-godišnji dječak Resmin Ahmetović iz Sapne, te njegove vršnjakinje Ana Biljić i Vesna Grujić iz Sokoca, otputovalo u utorak, 25. aprila 2017. godine u Taipei, Tajvan, kako bi učestvovali na World Vision-ovom globalnom muzičkom događaju “Zajedno možemo zaustaviti nasilje”. Cilj ovog globalnog događaja je podržati borbu protiv nasilja nad djecom.

Globalni muzički događaj će biti održan u subotu, 29. aprila, tokom kojeg će Ana, Resmin i Vesna izvesti desetominutni performans i tako predstaviti Bosnu i Hercegovinu, ali i izazove sa kojima se djeca i mladi u našoj zemlji susreću. Pored predstavnika Bosne i Hercegovine, na globalnom događaju će učestvovati i djeca iz ostalih zemalja u kojima World Vision provodi svoje aktivnosti.

Događaj “Zajedno možemo zaustaviti nasilje” početak je globalne World Vision-ove kampanje borbe protiv nasilja nad djecom koja će se provoditi sljedećih pet godina. Tokom šestodnevnog boravka na Tajvanu, djeca iz Bosne i Hercegovine će još imati priliku i da se upoznaju sa svojim vršnjacima u toj zemlji, ali i da obiđu kulturno-historijske znamenitosti.

Ana, Resmin i Vesna dio su World Vision-ovog projekta “Sponzorisanje djece” koji podržava World Vision Tajvan. Oko 16.000 djece diljem Bosne i Hercegovine uključeno je u ovaj projekat čiji je cilj da poboljša uvjete života za dječake i djevojčice, njihove porodice i zajednice u našoj zemlji.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button