Olovo

U posjeti Općini Olovo i Općinskom načelniku Đemalu Memagiću boravio načelnik općine Goražde Muhamed Ramović

U posjeti Općini Olovo i Općinskom načelniku Đemalu Memagiću boravio je načelnik općine Goražde Muhamed Ramović.Prema riječima načelnika Ramovića, Olovo doživljava kao svoj komšijski grad jer smo u toku agresije preživjeli istu sudbinu i znamo kako je Olovo izgledalo poslije rata baš kao i Goražde.
-Danas mi je izuzetno drago da je Olovo jedan od najuređenijij i najčistijih gradova u BiH.Vidi se odmah da je ovo domaćinski grad.Cijenim sve ono što su vrijedni i radan narod i kolega Memagić uradili do sada.Upravo u tom cilju je i današnja moja posjeta da razmijenimo iskustva i da vidimo mogućnosti da radimo na zajedničkim projektima,kaže Ramović.
Nečelnik Ramović danas je uputio zvaničan poziv preduzeću „Alma Ras“ čiji je vlasnik načelnik Memagić, da posjeti općinu Goražde i kanton ,kako bi razmotrili mogućnost otvaranja jednog pogona ovog preduzeća u Goraždu.
Općinski načelnik Memagić iskazao je svoje zadovoljstvo posjetom prijatelja i kolege Ramovića sa kojim već ima dugogodišnje poznanstvo i saradnju .
– Olovo i Goražde mogu imati zajedničku lijepu priču na planu razvoja naših općina bez obzira na sve drugo.To je i bila tema današnjeg razgovora i na tome ćemo raditi ,kazao je između ostalog načelnik Memagić koji je ovom prilikom kolegi Ramoviću čestitao uskoro i zvanično dobijanje statusa Grada Goražda.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button