NGO i udruženja

Treća “Olovska biciklijada” podrška humanitarnoj akciji olovskih srednjoškolaca”Svi za kolegu ,svi u Španiju”

Biciklistički klub Olovo u nedjelju 21.05.2017.godine organizuje rekreativnu 3. Olovsku biciklijadu.

Ovaj put BK”Olovo” se pridružuje brojnim pojednicima,organizacijama i ustanovama koje su podržale akciju olovskih srednjoškolaca „Svi za kolegu,svi u Španiju“ koji prikupljaju novac za odlazak na ekskurziju.
Učesnici biciklijade koja ima humanitarni karakter,mogu pomoći tako što će uz prijavu i kotizaciju od 3,00 KM u humanitarnu kutiji moći dati i dobrovoljni prilog.
Učesnici biciklijade svoj doprinos srednjoškolcima će moći dati i kupovinom kolača i drugih proizvoda koje će učenici prodavati tog dana.


Ruta je Olovo-Ol.Luke-Dobrun-Gurdići-Čude-Olovo-Zeleni Vir i prilagođena je učesnicima uzrasta (15+).
Dužina:40 km XC:6/10 Vrijeme: 4 sata
Za sve uredno prijavljene učesnike obezbijeđen je ručak i osvježenje na Zelenom viru. Prijave učesnika su na dan održavanja biciklijade od 10:00 sati na platou ispred Općine Olovo, a start u 11:00 sati.
Pokrovitelj manifestacije je BK “Olovo” uz pomoć Općine Olovo. Prema informacijama iz kluba, svi učesnici se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost te se obavezuju da će poštovati upute članova kluba. Učesnici koji su maloljetni mogu učestvovati samo uz pismeno odobrenje roditelja.Obavezno nošenje kacige.U slučaju vremenski neprilika biciklijada će biti odgođena.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button