Humanitarne akcijeNGO i udruženjaOlovo

Učenici Ajli Kamenjašević školske kolegice uručile novčanu pomoć za liječenje

Okosnicu članstva Udruženja „Naše vrijeme“ iz Olova čine mladi ljudi uglavnom srednjoškolci ali i bivši učenici MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ .Sve njih je prije nekoliko godina radeći na brojnim humanitarnim projektima okupio prof.Ibrahim Mehić.
Kada je potrebano veoma brzo se angažuju bez obzira da li se radi o doprinosu lokalnoj zajednici ili pojedincu.U saradnji sa „Mrežom mladih“ MIZ Olovo nedavno su članice ovog udruženja uručile novčanu pomoć u iznosu od 100 KM za liječenje učenice drugog razreda gimnazije Ajle Kamenjašević.
Ajla već nekoliko mjeseci nije u stanju pohađati nastavu zbog bolesti i liječenja. Školske kolegice Merdina Kamenjašević i Mubera Sokolar ,članice pomenutog udruženja na Ajlinu radost posjetile su je u njenom domu.Činjenica da je prijatelji nisu zaboravili i da će na putu do ozdravljenja biti uz nju znači joj mnogo.
Prema riječima prof.Vjeronauke Ibrahima Mehića na svakom času vjeronauke u Ajlinom razredu upitamo kako je i treba li joj pomoći.
– Kao društvo smo postali neosjetljivi i rijetki su oni koji sami krenu u pomoć drugome prije nego je zatraži. Kad se Ajla razboljela i počela odsustvovati s nastave i tražiti sebi lijeka, kemoterapije, lijekovi, hodanja…., teško mi je kazati ali kod većine kao da nije ni postojala pa se pitam zašto je to tako, gdje nam je otišla milost, saosjećanje!? Zašto neko mora tražiti pa tek onda da mu, opet dugo razmisljajući, analizirajući, komentarišući pomognemo .Ovo je mali početak na putu da našoj učenici pružimo podršku i pomoć. Ovo dobro biće nije tražilo našu pomoć ali Allah traži jer će na Sudnjem danu, izmedju ostalog, upitati “… zar Ja nisam bio bolestan pa Me nisi obišao…”.,kaže profesor Mehić.
A.Milunić/I.Mehić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button