Vijesti iz ZDK

Obilježavanje 15.maja Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona

15. maj obilježava se kao Dan policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. U pripremi na obilježavanju ovog datuma, formiran je Organizacioni odbor te su, u skladu sa utvrđenim protokolom, u proteklom periodu realizovane razne aktivnosti i sportska takmičenja. Danas 15.05.2017. godine sa početkom u 11,00 sati, u Zenici, na platou Gradske arene Zenica, održat će se centralna svečanost povodom obilježavanja ovog datuma.

Kao i prethodnih godina i ove godine predstavnici MUP ZDK posjetili su porodice poginulih i nastradalih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, tom prilikom su im uručeni prigodni paketi. Porodice poginulih i nastradalih su pozvane i na centralnu manifestaciju u povodu obilježavanja ovog datuma.U sjedištu Ministarstva, ministar Arsenić Nikola i policijski komesar Šut Semir su položili cvijeće na spomen-ploču podignutu pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, uz prisustvo članova porodica poginulih i umrlih policajaca.

Ovo prilika da se još jednom sjetimo svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji su u toku odbrambeno oslobodilačkog rata dali svoje živote za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu, kao i onih koji su svoj život nesebično dali pri izvršavanju složenih i opasnih policijskih zadataka na očuvanju lične i imovinske sigurnosti naših građana.

Kao pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko- dobojskog kantona, svoj život je dalo 106 pripadnika policije, od čega četiri iz Olova:

– Mulabdić Vahidin,
– Karasalihović Hajrudin,
– Kokorović Ljuban,
– Žilić Raif.

Drage kolege, hvala Vam što ste na svom kratkom životnom putu bili uzoriti pripadnici ovog Ministarstva. Hvala Vam na datom doprinosu u odbrambeno oslobodilačkom ratu i iskazanoj hrabrosti i odlučnosti na provođenju zakona, kao i obezbjeđenju lične i imovinske sigurnosti građana. Nama ostaje obaveza da nastavimo raditi na očuvanju i izgradnji države i društva za koje ste se vi borili, kako vaše žrtve ne bi bile uzaludne.
HVALA VAM!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button