Vijesti iz ZDK

U Zenici svečano obilježen 15.maj Dan policije MUP-a ZDK

U okviru obilježavanja 15.maja – Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u Zenici je organizirana svečanost na kojoj su najuspješnijim policajcima dodijeljena priznanja i prezentirane aktivnosti u radu policijskih službi.

“Današnja vježba i defile vozila nisu demonstracija sile već poruka da naši građani mogu računati na spremne, uvježbane i motivisane policajce, koji će bez kompromisa štititi živote i imovinu naših građana, privrednih subjekata, ustavni poredak i provoditi zakon iz svoje nadležnosti”, istakao je policijski komesar MUP-a ZDK, Semir Šut.

Prema njegovim riječima u radu policijskih službenika bitna je odgovornost i profesionalizam, a očigledno je da oni svoj posao rade srcem, dušom i profesionalno.

U svom obraćanju ministar Nikola Arsenić ukazao je na prioritete rada policije i to prije svega suzbijanje kriminaliteta i obezbjeđenje sigurnosti građana, a čestitao je policiji jer su mnoga teška krivična tjela uspješno rasvjetljena.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević je uputio čestitke pripadnicima policije, jer su nastavili temeljne reforme koje su pokrenute podržavanjem od strane međunarodnih institucija.

“One počinju i ogledaju se u depolitizaciji policije, njenoj profesionalizaciji, organizaciji, modernom opremanju, kontroli i otvaranju prema građanima. Živimo u svijetu u kojem je glavno obilježje nesigurnost, a MUP ZDK, kao i druge bh. Agencije, suočen je s brojnim izazovima i s toga se kao imperativ nameće izgradnja visokoprofesionalizirane i obučene policije”, kazao je Galijašević.

Obilježavanju Dana policije MUP-a ZDK prisustvovali su predsjedavajući Predstavničkog doma PS BiH, Šefik Đaferović, ministar komunikacija i prometa Ismir Jusko, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, brojni drugi predstavnici iz izvršne i zakonodavne vlasti, i veći broj građana Zenice.(enb)

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button