OlovoSport

Tradicionalni malonogometni turnir “Višća Vahid-Meški” bit će održan 17. i 18. juna

Tradicionalni malonogometni turnir “Višća Vahid-Meški” počinje u subotu 17. juna u 16.00 sati u Čuništima, općina Olovo , saopćio je organizator.

– Dosadašnje iskustvo i interes ekipa su nas stavili na slatke muke po pitanju organizacije. Ove godine turnir se po prvi puta u svojoj historiji igra dva dana i to u kasnim popodnevnim i nočnim terminima, tako da je visoki kvalitet fudbala zagarantovan, poručuju organizatori.

Prošle godine, turnir je osvojila ekipa koju su sačinjavali uglavnom članovi malonogometne reprezentacije BiH što pokazuje da ovaj događaj privlači interes velikog broja kvalitetnih malonogometaša.

-Prošle godine, terenom je suvereno vladala ekipa sastavljena od malonogometnih reprezentativaca BiH, na čelu sa Nijazom Mulahmetovićem, kapitenom ove reprezentacije te Bilalom Jelićem i Draženom Novoselcem kao jednim od najboljih malonogometaša u BiH. Nama je izuzetna čast i zadovoljstvo što smo bili interesantni ovakvoj skupini momaka, sa ovakvim renomeom, te očekujemo da će kvalitet ekipa na ovogodišnjem turniru biti samo veći te da ćete uživati i ove godine uz vrhunske fudbalske ekipe sa mnoštvom vrijednih i zanimljivih nagrada, navodi organizator.

Organizator je pripremio i bogat nagradni fond, kako za najbolje ekipe, tako i za najbolje pojedince turnira, kao što su najboji golman, igrač i strijelac a o svemu će odlučivati stručna komisija.

-S ciljem postizanja što veće kvalitete turnira Organizacioni odbor angažuje velike profesionalce u suđenju te smo se i ove godine odlučili za Sudiju iz Premijer lige BiH. Turnir će suditi jedan od najboljih sudija na bh terenima, Elvis Mujić iz Banovića , navodi se u saopćenju.

Pokrovitelj turnira je fudbalski reprezentativac BiH i član viceprvaka Turske, Edin Višća koji je prethodnih godina svojim prisustvom kao član stručne komisije za izbor najboljih pojedinaca turnira te učešćem u revijalnoj utakmici veterana, pokazao još jednom o kakvoj se ljudskoj veličini radi.

Osim Edina Višće, turnir su podržali, Intervizija d.o.o. Sarajevo, Avdić s.o.r. Sarajevo, Deluxe Servis Sarajevo, sportski internet portal ScSport.ba, internetski foto portal Shock.co.ba, Tehnoelektronik d.o.o. Sarajevo, Prizma d.o.o. Sarajevo, Općina Olovo, Tel-Net d.o.o. Sarajevo, Fotokopirnica KN Sarajevo, Index-Line d.o.o. Sarajevo, Bosna-Sunce Osiguranje d.o.o. Sarajevo.

Za sve ostale informacije organizatori imaju službenu Facebook stranicu “Tradicionalni malonogometni turnir ‘Višća Vahid-Meški'”.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button