Olovo

Start olovskih biciklista “Hiljadu kilometara za Srebrenicu” u ponedeljak 3.jula

U ponedeljak 03.07.2017 godine 7 članova Bicklističkog kluba Olovo kreće na maraton „1000 kilometara za Srebrenicu“ na relaciji Olovo-Bihać-Srebrenica-Olovo.
Maraton se održava povodom tragedije stradanja nedužnih civila u Srebrenici, među kojima je zasigurno bilo i sportista.
-Na ovaj način odajemo počast svim žrtvama genocida u BiH, sa naglaskom na Srebrenicu, noseći parolu tokom cijele trase „DA SE NIKAD NE ZABORAVI I NE PONOVI“ ,kaže Dino Degirmendžić predsjednik BK „Olovo“.

Dino Degirmandžić,Emir Degirmendžić,Nihad Karasalihović,Elvedin Karavdić,Rifat Imsirović(Rića),Senad Imširović i Fehim Imširović je 7 kondiciono i psihički spremnih biciklista,članova BK „Olovo“koji će u ponedjeljak 03.07.2017.godine da krenu ispred zgrade Općine Olovo na etapu dugu 1000 kilometara koja će trajati 10.dana.

Planirani dolazak u Bihać je 05.07.2017.godine gdje će maratonci odmarati 2 dana,dok će im se 06.07.2017 pridružiti još 2 člana koji će doći sa dva auta,koja će ujedno biti i logistička podrška iz Bihaća.

-Učesnik maratona je i Ibro Jamaković,a po drugi put za redom imamo i jednu djevojku učesnicu maratona a to je Šejla Hota.Logistička podrška kao i svake godine do sada je Nihad Karasalihović,kaže Dino Degirmendžić predsjednik BK“Olovo“.

U biciklističkom maratonu koji počinje iz Bihaća u subotu 08.07.2017.godine u 08:00 sati učestvuje devet članova BK Olovo.
Planirani prolazak kroz Olovo je 10.07.2017.godine oko 11:00 sati.
Članovi BK Olovo uz pomoć Općine Olovo i brojnih sponzora,dobrih ljudi,građana Olova i dr. organizuju doček,ručak i osvježenje za preko 400 biciklista te polaganje cvijeća na spomeniku šehidima i poginulim borcima općine Olovo na Trgu “Senahid Bolić-Bolo”.
Građani Olova za učesnike maratona iz Bihaća svake godine organizuju srdačan doček pa vjerujemo da će tako biti i ove godine poručuju iz BK „Olovo“.
Podsjećamo da u ponedeljak 03.07 u 08:00 sati ujutro naših 7 biciklista kreću na “ultra maraton” „1000 kilometara za Srebrenicu“ do Bihaća.Podržimo ih svojim dolaskom i poželimo im sreću.
Generalni sponzori su Općina Olovo,Alma Ras i BHTelekom.Ostali sponzori: Lux-coo doo Olovo, Caffe Dalma , Caffe Vertigo ,Caffe Bar Time , SUR Behar ,Hotel Panorama ,BRC Aquaterm, Restoran Stari Mlin ,Pekara Paštrik Hifa doo Jelah Tešanj, Diban Kolak, EKO-Line Kovan Gračanica ,Zadruga Olovo,Forum žena Sabina Jamakovic i Zeleni vir.Medijski pokrovitelj je Radio Olovo.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button