AktuelnoOlovoSport

Olovo domaćin XIII Međunarodnog malonogometnog turnira “Alija Izetbegović 2017”

U mjesecu oktobru (13,14 i 15.10.2017.g.) Olovo će biti domaćin međunarodnom malonogometnom turniru „Alija Izetbegović“ koji se 13-tu godinu zaredom održava u različitim gradovima BiH u povodu 19.oktobra dana smrti prvog predsjednika BiH. Sporazum o organizaciji danas su, u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići, potpisali Rifet Dervišević – ispred organizacije demobilisanih boraca općine Vogošća, Đemal Memagić-načelnik ispred općine Olovo, te Sanela Omerčević ispred SRC Ajdinovići.
– Smatrali smo da herojski grad Olovo svakako zaslužuje da bude domaćin ovoj sportskoj manifestaciji u kojoj će učešće uzeti 6 profesionalnih malonogometnih ekipa iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, te 4 ekipe veterana iz BiH- kazao je tokom press konferencije Rifet Dervišević ispred organizatora –organizacije demobilisanih boraca Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 općine Vogošća.

Naglašeno je također da dogovor podrazumjeva da na turniru bude odigrana i finalna utakmica dvije najuspješnije školske ekipe sa područja općine Olovo, odnosno finale takmičenja koje će se ovim povodom organizirati i na nivou škola.
– Učinit će mo sve da opravdamo ukazano povjerenje i da ova sportskoj manifestaciji damo značaj shodno imenu „Alija Izetbegović“ odnosno onome što je za opstanak i promociju BiH značio ovaj čovjek- kazao je u svom obračanju načelnik općine Olovo Đemal Memagić.
Organizaciji ovog sportskog događaja značajnu pomoć pružit će i SRCA – Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići – turistički olovski dragulj, a poziv je, nakon današnjeg ozvaničenja, otvoren i za ostale sponzore.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button