NGO i udruženjaOlovo

Tri nevladine organizacije sa područja općine Olovo potpisale ugovor s UNDP BiH o realizaciji projekata u mjesnim zajednicama

Tri nevladine organizacije sa područja općine Olovo su u Sarajevu 15.08.2017.godine potpisale ugovor s UNDP BiH o realizaciji projekata i aktivnosti potrebnim u mjesnim zajednicama u općini Olovo. Ugovori su potpisani u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” koji je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a sprovodi ga UNDP u BiH. Cilj projekta je unapređenje kvalitete života građana Bosne i Hercegovine kroz osnaživanje lokalnog nivoa vlasti, usluga i infrastrukture na lokalnom nivou, te jačanja demokratske odgovornosti socijalne uključenosti.

Projekat “Obuka žena za pripremu tradicionalnih bosanskih jela i zimnice” implementirat će Forum žena „Sabina Jamaković“ u saradnji sa Mjesnom zajednicom Dolovi u vrijednosti od 9.750,00 KM.

Projekat “Proizvodimo zdravo-razvijajmo našu zajednicu” realizovat će Udruženje „Eko brda-eco hills“ u partnerstvu sa Mjesnom zajednicom Jelaške u vrijednosti od 9.750,00 KM.

Projekat “Nabavka adekvatne i funkcionalne rafting opreme” realizirati će Dobrovoljno vatrogasno društvo „Olovo“u saradnji sa mjesnim zajednicama Olovo i Olovske Luke u iznosu od 17.270,00 KM.

Aktivnosti i projekte su građani prethodno pomenutih mjesnih zajednica definisali kao jedan od prioriteta njihovih mjesnih zajednica putem foruma građana održanih u mjesnim zajednicama.

Projekte pomenutih nevladinih organizacija Općina Olovo će sufinansirati s udjelom do 30% od ukupne vrijednosti projekta.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button