AktuelnoOlovo

Izvođač radova Akin Ozay u posjeti Olovu-Izgradnja olovske džamije počinje uskoro

Nakon što je delagacija Diyanet Vakufa iz Turske početkom ove sedmice povodom priprema za početak izgradnje Kiršehir džamije boravila u Olovu danas 24.08.2017.godine Olovo je posjetio izvođač radova i vlasnik istoimene firme Akin Ozay.

Cilj posjete je bio razgovor sa Općinskim načelnikom Đemalom Memagićem i glavnim imamom MIZ Olovo Esadom ef.Pepićem, upoznavanje sa gradom i lokacijom gradnje.

Građevinska firma „Akin Ozay“ u Turskoj je na tenderu raspisanom od strane Diyanet Vakufa dobila posao za izgradnju džamije u Olovu.Vrijednost radova koji bi trebali početi polovinom septembra je 1.250.000 eura.

-Radovi na izgradnji džamije prema tenderskoj dokumentaciji bi trebli trajati dvije godine ali se nadamo da ćemo uspjeti završiti i prije predviđenog roka,kazao je direktor i vlasnik firme Akin Ozay.

U razgovoru sa Općinskim načelnikom Đemalom Memagićem Akin Ozay je iskazao spremnost angažovanja domaće radne snage kao i upotrebu materijala pogotovo kamena kojim će najvećim dijelom biti upotrijebljen u gradnji džamije.

-Mi smo obradovani viješću da će izgradnja džamije uskoro početi.Izvođaču smo ponudili punu saradnju i podršku,nadamo se da će firme i majstori sa našeg područja dobiti priliku za posao,kaže načelnik Memagić.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button