Olovo

Ministar za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo Himzo Smajić boravio u radnoj posjeti Olovu

Danas je u zvaničnoj radnoj posjeti Olovu i Općinskom načelniku Đemalu Memagiću boravio Himzo Smajić ministar za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarsto u Vladi ZDK.
Prema riječima ministra Smajića razgovarano je o projektima vodnih naknada za koje su ugovori zaključeni 2016. godine od kojih su neki završeni ili su u završnoj fazi.
-Danas smo potpisali sporazum o relizaciji projekta iz sredstava vodnih nakada za 2017 .godinu u iznosu od 118.000 KM za vodovod Jelaške.Razgovarano je i o pitanjima iz nadležnosti ministarstva o oblasti šumarstva kao i o projektima koncesije na vodoma na području općine Olovo,kazao je za naš radio ministar Smajić.

Zahvaljujući se ministru Smajiću na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i posjeti Općinski načelnik Đemal Memagić je u razgovoru istakao važnost budućih projekta poput prostornog plana rijeke Krivaje gdje bi se uskoro trebao iskoristiti i ovaj hidropotencijal.
-Razgovarali smo i o gazdovanju šumama gdje smo se složili da to nije na najbolji način riješeno te o projektima koji će uslijediti u idućoj godini kada je riječ o sredstvima iz vodnih nakada.Općina Olovo treba biti zadovoljna radom Vlade ZDK koja je pomogla naš rad kroz brojne projekte.Treba pomenuti vodovod Kruševo,uskoro slijedi druga faza završetka vodovoda u Ol.Lukama,vodovod Zagrađe je završen ostat će nam još rješavanje vodovoda u Solunu,Križevićima, Boganovićima itd.Izrada projekta je u toku i doći će na red svi vodovodi kako bi svi građani ove općine imali pristup pitkoj vodi,istakao je načelnik Memagić.
U pratnji ministra Himze Smajića bio je i Fahrudin Čolaković ministar za boračka pitanja u Vladi ZDK koji je još jednom naglasio da je program samozapošljavanja Ministarstva u završnoj je fazi, te se potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava očekuje u narednih desetak dana.
Uspješna realizacija oba Programa zapošljavanja, kao i veliki odaziv na iste, potaknuo je Ministarstvo na iznalaženje dodatnih sredstava, te je planirano raspisivanje novog javnog poziva po Programu upošljavanja u pravnim osobama u toku septembra 2017.godinu.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button