OlovoSport

Na treningu sa olovskim rukometašima-Rukometna škola „Komet“ Olovo

Zahvaljući entuzijazmu nekoliko ljudi, prije svih Sabahudina Čauševića-Bahe rukometna škola „KOMET“ u samo par mjeseci napravila je krupne korake na planu afirmacije ovog sporta. KOMET-ak je, ova rukometna škola u Olovu, ispalila rukomet iz potpune anonimnosti u sport koji će, sada u to nema nikakve sumnje, uspješno egzistirati u našem gradu. Garant za to su mladi talenti, od 10-14 godina, koji već šest mjeseci vrijedno rade i treniraju i koje smo sinoć posjetili u sportskoj dvorani u Olovu. Nakon treninga prisustvovali smo dogovoru o prvom gostovanju i prvoj utakmici koju će u subotu (28.10) odigrati sa renomiranim RK „Krivaja“ iz Zavidovića. Simbolika je da je trener rukomtne škole „Komet“ Olovo Sabahudin Čaušević, sa kojim smo razgovarali za naš program, upravo ponikao u RK „Krivaja“ sa njegovom pionirskom i kadetskom selekcijom bio prvak BiH, igrao uspješno u prvom timu „Krivaje“, a potom nosio i dres Dobojske „Sloge“, te hrvatskog kluba „Poreč“. Iskustvo mu, kazuje za naš program, govori da olovski mališani sa kojima radi posjeduju neviđen talenat i predstavljaju osnovu zbog koje će, već početkom narednog mjeseca, na osnivačkoj Skupštini rukometna škola prerasti u rukometni klub. U novembru je također predviđena i prva utakmica pred olovskom publikom, a plan je da se ugosti RK „Gračanica“.

– Osnivanje kluba znači i potrebu za selekcioniranjem rukometnih sastava po uzrastu, što otvara potrebu za masovnijim uključivanjem mladih u ovaj sport. Vrata naše škole i sutra kluba su otvorena i koristim priliku da sve mladiće, osnovce i srednjoškolce, putem vaših talasa pozevem da se učlane i budu dio tima koji će rukometu podariti u Olovu ravnopravno mjesto sa ostalim sportovima- kazao je za naš program trener Čaušević. – Hvala direktoru škole i Centru za kuluru, sport i informisanje koji su nam bespaltno ustupili temrmine za trening u sportskim salama, da bi i mi, besplatno i posve volonterski naravno, prenijeli svoju ljubav i znanje na ove mladiće. – Hvala i brojnim pojedincima koji nas pomažu i vama koji pratite naš rad- kazao je Baho na kraju razgovora za naš program.
Kompletan tonski snimak razgovora sa trenerom rukomtne škole „Komet“ poslušajte u okviru aktuelne emisije „Olovo danas“ ili u popodnevnom izdanju našeg programa.
Radio Olovo/K.P

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button