AktuelnoOlovo

Započela obuka sedam raftera za upravljanje čamcem

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Olovo, a u saradnji sa Službom Civilne zaštite Općine Olovo započela je obuka članova vatrogasne sekcije koji su se prijavili na javni oglas DVD Olovo o dobrovoljnom učešću u radu ovog društva.
Po riječima Senahida Ibrahimovića predsjednika UO DVD Olovo radi se o jednoj od tri sekcije Društva, koja će zajedno sa jedinicom za spašavanje na vodi i pod vodom, te jedinice za spašavanje na visinama biti okosnica, snaga i dodatni garant sigurnosti našim građanima i njihovoj imovini. Zahvaljujući projektu UNDP-a i Općine Olovo “Jačanje uloge MZ u BiH” u toku je i nabavka značajnog kontigenta opreme za jednu od sekcija. MZ Olovo naime kandidovala je nabavku opreme za spašavanje na vodi čime će, uz nedavnu nabavku vatrogasnog vozila, biti znatno ojačani kapaciteti DVD Olovo.Prema planu aktivnosti iz projektnog prijedloga ovih dana započela je obuka raftera za upravljanje čamcem(skiper). U ovoj fazi obuka se održava za 7 osoba ,obuku izvodi SRK Bosna Zenica.

U toku je i “Nabavka adekvatne i funkcionalne rafting opreme” čija je vrijednost 16.670 KM od čega UNDP finasira 70%, a Općina Olovo 30%.

Cilj projekta je poboljšati kvalitet života građana kroz veće demokratsko učešće u vlasti, jačanje uloge mjesne zajednice te uključivanje isključenih kategorija društva.
Projekat je iniciran od strane Vlade Švicarske i Švedske, koji ujedno i finansiraju pomenute Vlade zemalja a sprovodi ga Razvojni program ujedinjenih nacija u BiH (UNDP) zajedno sa domaćim vlastima.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button