Humanitarne akcijeOlovo

Kolektiv MSŠ”Musa Ćazim Ćatić” pridružio se “Nedelji solidarnosti”Crvenog križa

Crveni križ Olovo svake godine krajem mjeseca oktobra organizuje „ Nedjelju solidarnosti „ u kojoj poziva sve građane ,ustanove i preduzeća da daju svoj doprinos kako bi pomogli socijalno ugrožene osobe ,stare i bolesne,porodice sa djecom.
Među onima koji svake godine prikupljaju pomoć za učenike kojima je pomoć potrebna je i kolektiv i MSŠ”Musa Ćazim Ćatić”.
Prema riječima prof.Ibrahima Mehića rado su se odzvali da učestvuju u ovom projektu jer već nekoliko godina uspješno realizuju sličnu akciju.
-Pozitivno smo reagovali i drago nam je da smo mogli novčano pomoći učenike u našoj školi. Hvala direktoru Muji Mansi i pedagogici Degirmendzić Mirzi te pomoćnici direktora Kolak Editi na saradnji, koji su nam omogućili da uradimo još jedno dobro djelo i nastavimo sa aktivnostima na polju dobra. Članovi Udruženja“ Naše vrijeme“, čiji sam predsjednik i jedan od osnivača su prikupili novčana sredstva za nekoliko učenika,kaže Mehić koji se zahvalio svima koji pomažu njihov rad jer bez njih ne bi mogli realizovati ove i slične aktivnosti a naročito drugima pomagati.
Pomoć drugima, organizovanje vjerskih, kulturnih, humanitarnih, sportskih i edukativnih manifestacija, samo su neke od aktivnosti Udruženja. Aktivno su uključeni u pomaganje većine aktivnosti Mreže mladih Olova.
Nedjelja solidarnosti CK završava se danas 31.oktobra što ne znači da i nakon ovog datuma svi koji žele pomoći nekome mogu to učiniti putem CK ili na neki drugi način u svojoj loklanoj zajednici.Radio Olovo/I.M./A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button