ObrazovanjeOlovo

OŠ”Hasan Kikić” Solun osvojila prvo mjesto na konkursu UniCredit Banke

UniCredit Banka već tradicionalno svake godine u povodu 31.oktobra Svjetskog dana štednje organizuje takmičenje za djecu iz BiH na određenu temu.Ove godine tema je bila „Zaštita podataka na internetu“ . Prvu nagradu na konkursu osvojila je OŠ“Hasan Kikić“Solun.

Na raspisani konkurs pristigli su likovni ,literarni radovi iz 200 škola.Nakon selekcije i odabira stručni žiri je bio jednoglasan da prva nagrada pripadne OŠ“Hasan Kikić“ Solun za najbolje likovne,literarne radove ali i pjesmu koju su učenici odsvirali i otpjevali na temu „Super Šteka“,zaštitnog znaka štednje za djecu i mlade UniCredit banke.
Prema riječima Ahmeda Halilovića direktora UniCredit banke za regiju Zenica učenici ove škole su bili najkreativniji a presudila je pjesma koju su snimili uz gitaru.

Prigodne poklon pakete sa školskim priborom i 100 KM na štednoj knjižici Nusret Karić direktor UniCredit banke poslovnice Olovo uručio je učenicima Gledo Imeru,Muminović Anisi,Pašić Džejli ,Muminović Amini i Klempić Lamiji.

Pored pojedinačnih nagrada za kreativne radove učenika prigodnim poklon paketom UniCredit banke nagrađen je i nastavnik Adis Jamaković koji je sa svojim učenicima osmislio način na koji će se prijaviti na konkurs.

Poklon bon u vrijednosti od 2.000 KM ovom prilikom uručen je Naimu Kopiću direktoru OŠ“Hasan Kikić“Solun.Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button