Olovo

U Olovu položen kamen temeljac za gradsku „Ahi Evran-i Veli Kiršehir džamiju“

U Olovu je u petak.03.novembra 2017.godine, upriličena svečanost u povodu polaganja kamen temeljca za gradsku džamiju „Ahi Evran-i Veli Kiršehir džamija“ . Tim povodom u Olovu je boravila i delegacija bratskog grada Kiršehir iz Turske koji u saradnji sa Diyanet vakufom Turske ,finansira gradnju ovog kompleksa. Delegaciju koju su činili i članovi gradske Skupštine predvodio je Jašar Bahčedži gradonačelnik Kiršehira, sa saradnicima te ambasador Turske u našoj zemlji Haldun Koc, predstavnik Dijaneta Turske Huseyin Kayapinar .Svečanoj ceremoniji u Sportskom centru Olovo prisustvovao je veliki broj građana Olova,predstavnika javnog i kulturnog života kao i učenika osnovne i srednje škole iz Olova.Nakon Kur“anskih riječi kojima je započeo program,prisutnima su se obratili glavni imam MIZ Olovo Esad ef. Pepić, Općinski načelnik g-din Đemal Memagić, gradonačelnik Kiršehira Jašar Bahčedži, predstavnik Dijaneta Turske Huseyin Kayapinar , muftija sarajevski Enes ef. Ljevaković, kao i Ambasador Turske u našoj zemlji Haldun Koc .
Gradonačelnik Kiršehira Jašar Badhčedži je izrazio nadu da će uz pomoć Dijanet Vakufa izgradnja džamije biti završena i prije predviđenog roka tj.za godinu dana.

U centru grada dva načelnika Olova i Kiršehira te visoki vjerski predstavnici položili su kamen temeljac za džamiju na gradilištu u centru grada gdje je proučena dova.
U sportskom centru u Olovu upriličeno je zajedničko klanjanje džuma namaza a hutbu je održao i džuma namaz predvodio Hasan Atli ataše za vjerska pitanja u ambasadi Turske u BiH.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button