NGO i udruženjaOlovo

Održana osnivačka Konferencija mladih Crvenog križa Olovo

Danas je u auli OŠ „Olovo“ održana osnivačka Konferencija mladih Crvenog križa općine Olovo.
Od prisutnog velikog broja mladih delegata iz svih škola sa područja općine Olovo ,danas su izabrani članovi Predsjedništva Konferencije mladih CK Olovo njih sedam od kojih će uskoro biti izabran predsjednik .

Rifet Sokolar član CK Olovo i delegat u Federalnoj Skupštini CK koji je rukovodio radom prve osnivačke Konfenrencije mladih kaže da su se konačno stekli uslovi da na nivou općine Olovo CK konstituiše konferenciju mladih CK.

– Cilj nam je da uključimo što više mladih kroz dvije osnovne i srednju školu u Olovu,da uvežemo rad mladih CK sa Centrom za socijalni rad i drugim institucijama uključivanjem djece u svim MZ na području naše općine u humanitarne aktivnosti.. Pored toga izabrali smo i članove Konferencije mladih CK ZDK koji će učestvovati u radu ove kantonalne organizacije,kaže Sokolar.

Treba pomenuti da je u radu CK Olovo i do sada učestvovavo veliki broj mladih volontera zahvaljujući kojima su realizovane brojne humanitarne akcije.

Direktor DZ Olovo Dr.mr.Izudin Kućanović pozdravio je sve mlade članove i poželio im sretan rad uz obećanje da će DZ Olovo uvijek biti podrška mladima .U svom obraćanju prisutnima Bajro Hodžić član predsjedništva CK Olovo je naglasio važnost uključivanja djece od malih nogu u humanitarne aktivnosti jer kroz edukaciju i druženja stiču nova znanja i vještine u humanitarnom radu kako bi bili korisni prvo sebi a onda i široj društvenoj zajednici.A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button