AktuelnoVijesti iz BiH

Potpisan Sporazum o usaglašavanju teksta Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u djelatnosti doktora medicine i stomatologije na području Zeničko-dobojskog kantona

Danas je u Uredu Miralema Galijaševića, premijera Zeničko-dobojskog Kantona potpisan Sporazum o usaglašavanju teksta Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u djelatnosti doktora medicine i stomatologije na području Zeničko-dobojskog kantona između Samostalnog strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije i Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Sporazum su potpisali Miralem Galijašević premijer, Zeničko-dobojskog kantona i dr. Haris Husremović, predsjednik Samostalnog strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije.
Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona je izrazio zadovoljstvo zbog potisivanja ovog sporazuma nakon kojeg će uslijediti i potpisivanje Kolektivnog ugovora za 2018. godinu.
Dr. Husremović se zahvalio pregovaračkom timu Vlade na razumijevanju i pristajanju na rješavanje zahtjeva ovog sindikata medicine i stomatologije i najavio prekid štrajka.

Dragoljub Brenjo, ministar zdravstva je najavio i nastavak pregovora sa Kantonalnim odborom Nezavisnog strukovnog sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu na utvrđivanju Kolektivnog ugovora za 2018. godine.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button