NGO i udruženjaOlovo

Djeca u “Našem kutku” svečano obilježila Dan državnosti BiH

Dan Državnosti BiH obilježen je i u „Dječijem kutku“u Carevoj Ćupriji.
Nakon intoniranja himne BiH, hor Dječijeg kutka sa pjesmom „Bosno moja“označio je početak ove male,skromne ali veoma značajne priredbe povodom rođendana naše domovine, 25. novembra, Dana državnosti BiH.
Voditelji priredbe bili su učenici 5.razreda Anes i Ehlimana Mujezinović, koji su svoj dio posla vrhunski odradili.
Jako bitno je naglasiti da su učenici sami pisali stihove pjesama posvećenih BiH i 25. novembru te ih predstavili publici.
Prema riječima Dude Lagumdžić animatorice u Dječijem kutku uvijek nastoje u sadržaj priredbi uvrstiti dio koji se odnosi na očuvanje tradicije kroz sevdah tako da su ovu priliku članovi hora izveli pjesmu „Hajde dušo da ašikujemo“.
-Dramska sekcija, odnosno igrokazi su onaj dio uz koji se publika najbolje opusti te su i naše učenice Lamija, Šejla, Ehlimana i Samra prirpemile jedan igrokaz posvećen jeseni pod nazivom „Jesenska svečanost“.
Animatorica Belma Trakić je pročitala literarni rad učenice 8. razreda Edne Lagumdžić, koji je zaslužio sve pohvale, jer je kod prisutnih izazvao posebne emocije a posebno činjenica da jedno biće posjeduje toliko ljubavi prema Domovini.
Koliki je značaj ostati i živjeti u svojoj Domovini a koliko je teško otići i ostaviti sve, najbolje je kroz stihove objasnio Aleksa Šantić, čije su stihove pjesme „Ostajte ovdje“ izrecitovale učenice 6. razreda Amela, Zada i Zanaida!
Iskrenu čestitku svim Bosancima i Hercegovcima povodom ovog velikog i historijskog dana, Dana državnosti upućena je sa ove male velike priredbe iz srca mališana „Dječijeg kutka“.
Nakon priredbe animatorice su svim učesnicima podijelile zahvalnice za njihov trud i rad, za njihov angažman.Animatorice u „Djecijem kutku „ na kraju su se zahvalile svim uposlenicima OŠ“Hasan Kikić“ kao i direktoru Naimu Kopiću na pomoći i podršci u organizaciji priredbe.Duda Lagumdžić/A.Milunić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button