Humanitarne akcijeNGO i udruženjaObrazovanjeOlovo

Podržimo kampanju IN Fondacije za prikupljanje sredstava za „Gnijezdo ljubavi“ u kojima boravi više od 10.000 djece širom BiH


Na našu adresu iz Dnevnog centra “Gnijezdo”Solun i IN Fondacije za unapređenje socijalne inkuziju djece i mladih u BiH ,stigla je molba za podšku velikoj bh kampanji za prikupljanje sredstava za opstanak dnevnih centara u kojima svakodnevno borave djeca.U Solunu u prostorijama OŠ”Hasan Kikić” već treću godinu zaredom postoji Dnevni centar “Gnijezdo” koji do avgusta 2018.godine finansira IN Fondacija iz Banja Luke.Kako bi “Gnijezdo”nastavilo da postoji i nakon avgusta 2018.godine za sve mališane potrebna je pomoć lokalne i šire društvene zajednice.O značaju ovog centra za djecu svjedoče mališani koji su ovdje stekli dodatno znanje vještine kroz kreativan i praktičan rad sa animatoricama.O njihovim brojnim aktivnostima možete se upoznati posjetom na facebook str.Dnevni centar “Gnijezdo”.U nastavku vam prenosimo molbu iz Infondacije koja je donator ne samo ovog već i brojnih dnevnih centara za djecu širom BiH.

Poštovani partneri, poštovani prijatelji IN fondacije,

Veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti vas da smo 20. oktobra 2017. godine počeli našu kampanju za prikupljanje sredstava „Gnijezdo ljubavi“.

Kampanja ima za cilj da prikupi sredstva kojima bi osigurali da 10.000 djece izađe iz kruga nasilja u BiH. Sva prikupljena sredstva će se usmjeriti na različite intervencije i aktivnosti koje će pomoći djeci da imaju sretnije i bezbjednije djetinjstvo.

Kao i do sada, nastavićemo da kroz različite projekte i različite inovativne metode dođemo do svih dijelova BiH i tako budemo kreatori pozitivnih promjena za srećnije i ljepše odrastanje djece i mladih.

Kampanja „Gnijezdo ljubavi“ će se provoditi na području cijele BiH. Usmjerena je na širu javnost i trajaće do kraja 31. decembra 2017. godine.

Vjerujemo da rezultate, kao i do sada, možemo postići ako udružimo snage. Zato, uključimo se i donirajmo u skladu sa svojim mogućnostima.

Kampanja IN fondacije Gnijezdo ljubavi zajedno Gnijezdo ljubavi za bolji život svakog djeteta. Podržite nas tako da i drugima pričate o našoj kampanji, proslijedite ovu poruku, jer zajednički možemo ostvariti promjene!

Uključite se i podržite naše aktivnosti!

PRIKLJUČI SE KAMPANJI ‘GNIJEZDO LJUBAVI’ I DAJ DOPRINOS ZA SREĆNIJU BUDUĆNOST NAŠE DJECE!

Znate li da je svako treće dijete u BiH svakodnevno izloženo nasilju? Znate li da svojom donacijom možete zaštiti našu djecu i spriječiti nasilje? Vjerujemo da rezultate, kao i do sada, možemo postići ako udružimo snage. Zato, uključite se u kampanju IN fondacije ‘Gnijezdo ljubavi’, pojedinačno ili probudite svoju društvenu odgovornost i donirajte u skladu sa svojim mogućnostima.

IN fondacija do 31. decembra provodi kampanju ‘Gnijezdo ljubavi’ na području cijele BiH i ona je usmjerena prema našim partnerskim organizacijama i građanima u BiH. Cilj je prikupiti što više sredstava koja bi bila usmjerena na različite intervencije i aktivnosti kako bi se smanjio obim nasilja kojem su izložena djeca u BiH.

Više od polovine djece u BiH se i dalje fizički disciplinuje. Preko 60 odsto djece trpi emocionalno nasilje. Različiti oblici nasilja ostavljaju dugotrajne i nesagledive posljedice po mentalno i fizičko zdravlje. Čak trećina od djece koja su trpila nasilje, ako ne dobiju adekvatnu pomoć, kasnije u odrastanju ponavljaju te obrasce i sami postaju nasilnici.

Ovo su samo neki od razloga zbog kojih se treba probuditi i dati svoj lični doprinos kako bi naša djeca imala sretnije odrastanje. Kampanja usmjerena ka društveno odgovornim firmama i dijaspori se nastavlja sljedeće godine.

Gradimo zajedno Gnijezdo ljubavi za bolji život svakog djeteta!

Kampanja INF za prikupljanja sredstava pod nazivom „Gnijezdo ljubavi”

Ova aktivnost proizlazi iz 2 važna aspekta našeg rada: prvog programskog, koji se odnosi na razvoj, uvođenje i primjenu socijalno inovativnih praksi, te razvoja filantropije. Obe komponente našeg rada vode ka ostvarivanju cilja i misije INF – da se djeci i mladima u BiH omogući siguran i zdrav rast i razvoj u podržavajućem okruženju.

IN fondacija radi na prevenciji nasilja u životima djece kroz različite inovativne programe koji jačaju otpornosti djece, porodica i zajednica, čime se potiče jednakost, uključenost., a time dugoročno doprinosimo razvoju zdravijeg i društva.

Djeca su ranjiva i često izložena raznim rizicima, posebno u društvima kao što je naše, isključena su, odrastaju u siromaštvu, trpe ili svjedoče nasilju, a djeca su naš najveći resurs, zato im zajednički trebamo pomoći da odrastaju u zdrave i sretne ljude jer to je naš najveći zalog za budućnost.

Zasto je važno podržati rad nevladinog sektora – civilni sektor upravo ima tu mogućnost na puno brže prepozna problem i pruži odgovor, dok institucijama treba dosta vremena i napora da na probleme u društvu sistemski reaguju. U prilici smo da se informišemo o inovativnim modelima, da iste prenosimo, provodimo i prilagođavamo našem kontekstu i nudimo ih kao nove usluge.

Trudimo se da obezbijedimo kvalitetne dugoročne promjene u društvu. Kroz različite intervencije, do sada smo podržali rad više od 200 OCD, u ukupoj vrijednosti preko 5 miliona Eura.

Početkom ove godine u okviru našeg trogodišnjeg strateškog plana 2017 – 2020, razvoj filantropije smo identifikovali kao jedan od strateških ciljeva, kako u segmentu prikupljanja sredstava tako i distribuiranjem istih kroz projekte našim partnerskim organizacijama.

I zato nam je potrebna vaša i podrška javnosti!

Sve informacije možete dobiti i na adresi
Sanja Stanivuković Fundraising Officer
IN Foundation
P.P. 45, 78102 Banja Luka, BiH
Phone/Fax +387 51 464 460
mailto: s.stanivukovic@infondacija.org
Website: www.infondacija.org

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button