AktuelnoOlovo

NAKON REDOVNE ODRŽANA I SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Općinsko vijeće Olovo odražalo je danas IX redovnu sjednicu na kojoj je, između ostalog, usvojen Budžet općine Olovo za 2018.godinu u iznosu od 3.900.000,00 KM (tri miliona i devet stotina hiljada). Usvojena je informacija o stanju projekta izgradnje MHE Kruševo na rijeci Bioštici koju su vijećnicima prezentirali predstavnici Elektroprivrede BiH i Energoinvesta. Usvojena je i informacija o idejnom rješenju za rekonstrukciju spomenika palim borcima iz II Svjetskog rata (Park Olova) i Centralnog spomen obilježja žrtvama agresije na Trgu „Senahid Bolić –Bolo“.
Vijeće je nakon provedene Javne rasprave danas ustanovilo i utvrdilo novi Dan općine Olovo. To je od sada 03.Avgust – kao dana kada je, 1992 godine, započela agresija na područje općine Olovo.
Prezentirani su, potom i usvojeni, programi rada i finansijski planovi za 2018 godinu JZU BRC „Aquaterm“, JU Dom Zdravlja, JU Centar za socijalni rad, JU Centar za kulturu, sport i informisanje, JP Veterinarska stanica, dok je program rada i finasijski plan za 2018.god. JKP Bioštica vraćen na doradu. Vijeće je prihvatilo inicijativu MZ Olovske Luke i donijelo odluku o povjeravanju vodovoda u ovoj MZ na upravljanje JKP „Bioštica“.

Nakon IX redovne sjednice OV Olovo održalo je potom i Svećanu sjednicu posvećenu 1. Martu Danu nezavisnosti BiH. Na okolnosti, historijski aspekt i važnost ovog datuma podsjetila je u svom izlaganju predsjedavajuća OV Olovo Enida Brkić, dok je u svom obraćanju načelnik općine Olovo Đemal Memagić, pridružujući se čestitkama svim građanima, poručio kako BiH mora biti zemlja jednakih šansi i iskorištenih resursa, a smanjenih tenzija i razjedinjenosti.
Na centralnom spomen obilježju šehidima, poginulim borcima i žrtvama agresije, ovim povodom cvijeće su položili predstavnici općine i OV Olovo, šehidskih porodica, RVI i drugih udruženja. Pojedine organizacije i Udruženja polaganje cvijeća zakazali su za sutra na sam Dan nezavisnoti BiH.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button