OlovoSport

U Olovu osnovan Rukometni klub”Komet”Olovo

Olovo je od sada bogatije za još jedan sportski klub koji osnovan po prvi put u istoriji ovog grada.Rezultat je to inicijative nekoliko sportskih entuzijasta na čelu sa Sabahudinom Čauševićem bivšim sportistom članom rukometnog kluba „Krivaja“ iz Zavidovića koji je nosio i dres dobojske „Sloge“, te hrvatskog kluba „Poreč“.
Kao slijed uspješnog rada Škole rukometa koju su osnovali prije godinu dana u kojoj su okupili 40 polaznika ove godine su odlučili osnovati klub.
U prisustvu polaznika Škole rukometa ,roditelja,trenera u prostorijama OŠ“Olovo“ u Olovu je u srijedu 28.03.2018.godine održana je osnivačka Skupština rukomentog kluba“Komet“Olovo.

Izbarana su radna tijela Skupštine ,usvojen Statut ,članovi Upravnog odbora a to su Azem Selimović,Amir Džinić,Berzad Hajdari,Sabahudin Čaušević i Alen Herić, za sekretara u klubu izabran je Sead Kopić.
Članovi Skupštine izabrali su predsjednika UO koji je ujedno i predsjednik kluba Sabahudina Čauševića pokretača Škole rukometa i trenera koji je sve prisutne upoznao i sa godišnjim planom rada kluba, koji između ostalog kako je kazao nakon osnivačke Skupštine podrazumijeva registraciju i sve ostale tehničke i finansijske pretpostavke kako bi klub počeo sa radom i uključenjem u takmičarsku sezonu od septembra 2018.godine.


-Prema pregovorima koje sam do sada obavio takmičarska sezona za generaciju 2001-2002 godište bi trebala da krene od septembra u okviru Lige Sjever u okviru koje se takmiči pet klubova iz Sarajeva , klubovi iz Visokog i Breze a imamo i poziv da dođemo u Ligu Centar.Više nam odgovara prva opcija zbog manjih troškova putovanja jer ligaško takmičanje iziskuje i troškove koje ćemo nadam se uz pomoć domaćih privatnih i javnih preduzeća i lokalne zajednice uspjeti obezbijediti,kaže Čaušević.

Predsjednik Skupštine Elvir Karahmetović izrazio je svoje zadovoljstvo što je mogao dati doprinos u formiranju kluba ;

– Olovo je dobilo još jedan sportski kolektiv koji će doprinjeti razvoju sporta i uključenju većeg broja mladih naraštaja u sportske aktivnosti i pravilan razvoj mladih ljudi,kaže Karahmetović.

Član Škole rukometa a sada i novoosnovanog kluba „Komet“Olovo Adin Mašić kaže da mu se rukomet dopao na prvu;

-Sretan sam što sam dio ovog kluba i volim ovaj sport pogotovo što sam na poziciji golmana , trudit ću se da dam svoj doprinos uspjehu našeg kluba,kaže Adin.
Vedad Kopić je član Škole rukometa od prije mjesec dana jer ga je rukomet oduvijek privalčio ali nije imao priliku okušati se u tom sportu.
-Sada treniram rukomet i vjerujem da ćemo ja i moji prijatelji biti dobar tim,kaže Vedad.

Za sada osnivači kluba imaju konkretnu podršku privatnog preduzeća „Ars Comerc“ koje uz njih od samog početka osnivanja Škole rukometa a koje već obezbijedilo majice za članove kluba. Čvrsto obećanje a uskoro vjeruju i konkretnu podršku u finansiranju kluba trebali bi imati od preduzeća „Geomet“Olovo,zatim pekare „Paštrik“ i preduzeća „Lux Co“ što nije konačna lista sponzora jer očekuju da im se pridruže i druga olovska preduzeća i institucije ali i sponzori iz dijaspore.Dio finasijskih sredstava planiran je od članarine kao i kupovinom članske karte od svih koji žele pomoći rad kluba.

Podršku u dosadašnjem radu Škole rukometa prema riječima trenera i predsjednika kluba Sabahudina Čauševića pružilo je rukovodstvo Sportskog centra Olovo,Osnovne škole „Olovo“ koji su omogućili besplatne termine za treninge za 35 dječaka od 2001 do 2007 godišta što je uveliko pomoglo rad Škole rukometa i osnivanje kluba.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button