ObrazovanjeOlovo

MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” domaćin prijateljskoj školi iz Istanbula

Mješovita srednja škola „Musa Ćazim Ćatić“ovog proljeća realizuje niz aktivnosti.Ove sedmice učenici ove škole učestvovali su u PISA istraživanju odnosno programu za međunarodno ocjenjivanje učenika.

PISA testiranja su međunarodna istraživanja procjena znanja i vještina petnaestogodišnjih učenika koja provodi OECD.

Prema riječima Jasmina Selimovića prof.matematike i stručnog saradnika za PISA testiranje u MSŠ Olovo oblasti koje se procjenjuju su čitalačka pismenost, pismenost iz matematike i prirodnih nauka.

-Mi smo jedna od 213 osnovnih i srednjih škola u BiH koje su obuhvaćene testiranjem zajedno sa još 80 država u svijetu.Testiranjem su obuhvaćeni učenici devetog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole a rezultati će biti zajednički predstavljeni za BiH,kaže prof.Selimović.

MSŠ Musa Ćazim Ćatić od ponedeljka 16.aprila 2018.godine je domaćin prijateljskoj školi iz Istanbula Erenköy Kız Anadolu Lisesi sa kojom je MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Olovo potpisala protokol o bratimljenju.
Prema riječima Muje Manse direktora MSŠ protokol podrazumijeva saradnju na polju obrazovanja,ekonomije,kulture razmjene iskustava i širenja prijateljstva.

-Tokom četiri dana koliko će u Olovu i BiH boraviti 20 učenika osam nastavnika i direktorica škole nastojat ćemo biti dobri domaćini našim prijateljima iz Turske kao što su i oni nama bili.U srijedu 18.aprila predviđeno je druženje naših učenika nakon svečane priredbe koju pripremamo u Sportskom centru predviđena su zabavna sportska takmičenja učenika,kaže direktor Manso.

U ponedeljak 16.aprila aktivno će učestvovati u centralnoj svečanosti obilježavanja 15.aprila Dana Armije R BiH na nivou ZDK koje će biti održano u Olovu.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button