OlovoPrivreda

U Olovu održana biznis klinika za poljoprivredne proizvođače

Kao implementatori aktivnosti AgMENTOR centra podrške za centralnu Bosnu i Hercegovinu, REZ – Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH i Udruženje građana ”Nešto više“ u saradnji sa OZ „Eko brda –Eco hills“ Olovo organizovali su savjetovanje za grupe poljoprivrednih proizvođača preduzetnika ,preduzeća i svih zainteresovanih iz pomenute regije.

Prema riječima Aleksndara Bundala izvršnog direktora UG „Nešto više“ održavanje biznis klinike podržava u okviru FARMA 2 projekta USAID i SID-a iz Švedske.

-Ovaj događaj omogućava da registrovani proizvođači,firme svi oni koji se bave primarnom proizvodnjom ali i preradom da se susretnu sa konsultantima tj. stručnjacima koji im omogućuju da unaprijede svoje poslovanje,kaže Bundalo.

Cilj ove aktivnosti je omogućiti savjetovanje iz brendiranja i marketinga, internet prodaje, uvođenja standarda u proizvodnje mlijeka ali i drugih vrsta proizvodnje za sve učesnike koji žele dodatnu obuku i konsultacije.

Adnan Čučuković direktor i vlasnik “Eco medico”Sarajevo
OZ“Eko brda-Eco hills“ Olovo bilo je u ulozi domaćina biznis klinike koja je okupila veliki broj poljoprivrednih proizvođača iz Olova ali i drugih bh gradova.
Jasminka Hadžibadić predsjednica olovskog udruženja poljoprivrednika kaže da je ovo bilo korisno predavanje.
-Uvijek na ovakvim skupovima nešto korisno se može naučiti i upoznati neke nove ljude i mogućnosti,kaže Hadžiabdić.

Pored pomenutog, preduzećima i samostalnim proizvođačima, koji su iskazali interes i popunili zahtjev za savjetovanje, ukoliko budu odabrani, omogućit će se dodatni individualni angažman savjetnika.

Jedan od učesnika biznis klinike je Adnan Čučuković direktor i vlasnik firme „Eco Medico“ sa sjedištem u Sarajevu.Adnan je inače iz Olova, srednju školu tačnije Drugu gimanziju je završio u Sarajevu a potom PMF.Inžinjer je mikrobiologije a potom magistar ekologije.Privatnim biznisom se počeo baviti prije dvije godine.U početku je proizvodio sirupe i sokove a danas je već uspješan u proizvodnji preparata na bazi meda.
-To su fito farmaceutski proizvodi ,med i ljekovito bilje u kombinaciji za prevenciju i liječenje raznih oboljenja i poboljšanje opšteg zdravstevnog stanja čovjeka,kaže Adnan.
Proizvodi „Eco Medico“ su već prisutni u specijaliziranim prodavnicmama zdrave hrane u biljnim apotekama širom BiH , u Sarajevu se nalaze u privrednom gradu u Skenderiji.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button