Humanitarne akcijeNGO i udruženja

Prva interaktivna digitalna kampanja „Daruj i slavi”

World Vision Bosne i Hercegovine je lansirao prvu interaktivnu, digitalnu kampanju za pomoć ugroženoj djeci u BiH, pod nazivom “Daruj i slavi”. Cilj kampanje „Daruj i slavi“ je da promoviše filantropiju u BiH pozivajući građane da svoj rođendanski poklon daruju djetetu kojem je on zaista potreban.
Kampanja „Daruj i slavi“ realizuje se putem web platforme www.darujislavi.ba, koja korisnicima nudi mogućnost da za svoj rođendan učine nešto drugačije. Svoj ovogodišnji rođendanski poklon korisnik može darovati djeci kojoj je zaista potreban. Korisnik se jednostavno registruje na stranici www.darujislavi.ba, unoseći svoje podatke i datum rođenja, nakon čega izabere poklon koji će donirati. Platforma nudi šest vrsta poklona različite vrijednosti. Nakon toga, korisnik, putem e-maila, ili društvenih mreža, poziva svoje prijatelje da kupe odabrani poklon i pomognu djeci kojoj je pomoć najpotrebnija.

Na kraju rođendanske kampanje, korisnik će dobiti kompletan izvještaj sa imenima svih prijatelja koji su darovali u njegovo ili njeno ime, te ukupan iznos prikupljenog novca, odnosno ukupan broj poklona koji će biti distribuiran ugroženoj djeci.

Za svakodnevno komuniciranje sa svima koji žele biti dio naše filantropske zajednice, ali i za dodatna pitanja i pojašnjenja, formirana je Facebook stranica Darujislavi. Želimo motivisati korisnike da se uključe u diskusiju i razmjenu informacija kroz društvene mreže, čime direktno, zajedno doprinosimo promociji filantropije u Bosni i Hercegovini. Platforma “Daruj i slavi” predstavlja novi model filantropskih davanja te pruža direktan uvid u oblast u koju su ta davanja usmjerena.

Očekujemo da će kampanja “Daruj i slavi” pomoći građanima BiH da jasnije identifikuju davanja za opšte dobro i bolje razumiju filantropiju, zbog čega sa puno nade i iščekivanja, ulazimo u ovaj društveno odgovorni projekat i računamo na saradnju i podršku cijele zajednice.

Više informacija o kampanji “Daruj i slavi” je dostupno na www.darujislavi.ba

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button