NGO i udruženjaObrazovanjeOlovo

U organizaciji Udruženja „Osmijeh plus“ održana edukcija za nastavnike za rad sa djecom sa poteškoćama u učenju

U Olovu je danas u organizaciji Udruženja „Osmijeh plus“ održana edukcija za nastavnike za rad sa djecom sa posebnim potrebama sa poteškoćama u učenju.Prema riječima dr.sc.Amre Imširagić koja je održala edukaciju cilj je upoznati nastavnike sa karakteristikama svih skupina djece sa teškoćama u učenju kao i sa nastavnim sredstvima i metodama koje mogu primjeniti za rad sa djecom sa posebnim potrebama.
-Pored edukacije nastavnika potrebno je raditi što više i na empatiji društva u cjelini prema osobama sa posebnim potrebama jer iako se govori o inkluziji ona se još uvijek teško primjenjuje u praksi jer za to nisu stvoreni preduslovi nažalost,kaže dr.Imširagić.

Udruženje „Osmijeh plus“ već drugu godinu zaredom sa ovakvim projektima aplicira kod Federalnog ministarstva obrazovanja gdje i ovaj put projekat edukacije odobren.
-Prošle godine je to bila edukacija za nastavnike i roditelje ove godine samo za nastavnike koji su se prijavili.Nakon edukacije koje je bila besplatna svi nastavnici će dobiti certifikat,kaže Hajrudin Begović predsjednik Udruženja djece i omladine sa invaliditetom „Osmijeh plus”iz Olova.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button