Humanitarne akcijeOlovo

Crveni križ Olovo uspješno obilježio oktobar “Mjesec solidarnosti”

OO CK Olovo tokom proteklih mjesec dana relaizovala je niz aktivnosti kako bi na najbolji način obiljezila oktobar “Mjesec solidarnosti”.

Gosti programa Radio Olova nedavno su bili predsjednik CK Olovo Bajro Hodžić i sekretar CK Olovo Ferid Hadžiabdić koji su za naš radio govorili o aktivnostima koje su realizovali tokom mjeseca oktobra.U toku dječije nedelje od 01. do 07.oktobra 2018.godine Crveni križ je posjetio učenike prvih razreda osnovnih škola i uručio im paketiće.
16. i 17. oktobra povodom Svjetskog dana hrane i Dana borbe protiv siromaštva posjetili su sedam mjesnih zajednica dvanaest naselja i uručili pakete hrane za petnaest porodica.Kraj mjeseca oktobra obilježen je akcijom „Solidarnost na djelu“ u kojoj su volonteri učenici O.Š.”Olovo” učestvovali u prikupljanju hrane, odjeće, obuće, higijenskih potrebština i novčanih priloga i tom prilikom zahvaljujući dobrom odzivu humanih građana prikupljeno je 45 vrsta raznih artikala oko 213 kg hrane, preko 160 odjevnih predmeta, osam pari obuće i 155,00 KM.
Volonteri CK Olovo ovih dana će posjetiti najugroženije porodice i uručiti pakete sa prikupljenim sredstvima.Kako su naglasili iz CK Olovo ovom akcijom je završeno obilježavanje mjeseca solidarnosti ali naša solidarnost ne bi trebala biti završena jer oko nas uvijek ima neko kome je pomoć potrebna zato se osvrnimo oko sebe i ne dozvolimo da neko nema obrok .Ne propuštajmo priliku da pomognemo starim i bolesnim osobama u komšiluku jer pomažući drugima pomažemo i sebi.Vrata CK Olovo su uvijek otvorena za sve koji žele obradovati nekog svojim dobrovoljnim prilogom tokom cijele godine.Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button