NGO i udruženjaOlovo

Udruženje “Osmijeh plus”obilježilo Dan osoba sa invaliditetom

U organizaciji Udruženja Osmijeh plus” u “BRC “Aquaterm” u Olovu je u povodu Dana osoba sa invailiditetom 3.decembra održano tradicionalno druženje.Pored brojnih članova ovog udruženja i porodica ,ovom tradicionalnom druženju koje se održava sedmi put zaredom prisustvovali su predstavnici preduzeća ,ustanova i nevladinih organizacija.Za doprinos u radu njima kao i brojnim drugim pojedincima na kraju zabavnog programa uručene su zahvalnice za doprinos i učešće u organizaciji ove kao i drugih aktivnosti i projekata u toku protekle godine.
-Posebnu zahvalnost dugujemo gospođi Aidi Skorupan direktorici preduzeća “Zagrljaj”iz Sarajeva koje je ove godine uposlilo šest osoba sa invaliditetom sa područja općine Olovo,kaže Hajrudin Begović predsjednik Udruženja “Osmijeh plus”.
Oni su po prvi put u svom životu zasnovali radni odnos i radit će na pakovanju osvježivača prostora tzv.jelkica koje su u obliku srca i mogu se naći u svim prodavnicama i trgovačkim centrima „Bingo“ u BiH.
-Preduzeće ima svoju poslovnicu u Kaknju a od ove godine i u Olovu zahvaljujući poslovnom prostoru koji nam je na besplatno korištenje dodijelila Općina Olovo.Želja nam je da uposlimo što više osoba sa invaliditetom i tako im pružimo priliku da zarade svojim rukama i da se osjećaju korisno sebi i porodici,kaže direktorica Aida Skorupan.
Suadu Pašiću je ovo prvo zaposljenje.
-Završio sa fakultet Političkih nauka odsjek Socijalni rad u Sarajevu ali zbog bolesti i invaliditeta nisam mogao naći zaposlenje.Zahvaljujući Hajrudinu Begoviću koji mje je pozvao i preduzeću “Zagrljaj”prvi put imam priliku raditi nešto i biti koristan,kaže Suad.
Zabavu uz pjesmu i poeziju priredili su im članovi Udruženja „Saraj sevdah“ i „Bosanski umjetnici“ koji su sredstva od prodaje svojih knjiga donirali Udruženju „Osmijeh plus“.U programu za osobe sa invaliditetom učestvovali su i učenici OŠ„Olovo“.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button