NGO i udruženjaOlovo

Crveni križ općine Olovo obilježio Dan volontera

Crveni križ općine Olovo obilježio je danas Dan volontera tako što je pozvao najmlađe volontere na druženje i zabavu.Njih viđamo na svim akcijama koje organizuje Crveni križ i ovo je za njih predstavljalo poseban dan.
Mubina Selimović je učenica devetog razreda OŠ „Olovo“ i volonterka je od ove školske godine.
-Zanimljivo je biti volonter,tako doprinosimo da se lakše realizuju humanitarne akcije kroz koje pomažemo onima kojima je potrebna pomoć,kaže Mubina.
Slično razmišljaju i ostali koji se kako kažu u CK Olovo uvijek rado odazovu njihovom pozivu.
Treba pomenuti da među volonterima CK ima i starijih koji redovno daju svoj doprinos aktivnostima i humanitarnim akcijama.Tu su prije svega članovi rukovodstva CK.
-U ovoj godini kroz naše aktivnosti uključili smo nekoliko MZ a cilj nam je da uključimo sve MZ na području naše općine osnivanjem sekcija CK i promovisanjem volonterizma.Na mladima svijet ostaje i njihovim uključivanjem CK Olovo dobija podmladak na koji možemo računati u svim našim aktivnostima,kaže Bajro Hodžić predsjednik CK Olovo.
Zahvaljujući volonterima CK Olovo je u toku ove godine uspio realizovati veliki broj aktivnosti kroz obilježavanje svih značajnih datuma iz godišnjeg kalenedara CK, bilo da je riječ o prikupljanju pomoći za socijalno ugrožene kategorije stanovništva ili skretanje pažnje javnosti na prevenciju i očuvanje zdravlja od raznih zaraznih bolesti.
Za narednu godinu u planu imaju pored redovnih aktivnosti uraditi i socijalnu kartu stanovništva na području općine Olovo za šta će im biti potrebna podrška velikog broja volontera ali šire društvene zajednice.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button