ObrazovanjeOlovo

Novogodišnja zabava i paketići za djecu igraonice “Dugine boje”

U dječijoj igraonici “Dugine boje” koja je, na radost brojnih roditelja u Olovu, počela sa radom prije mjesec dana danas je održana novogodišnja zabava za sve polaznike igraonice.
Zatekli smo ih u veselom i rasplesanom raspoloženju nakon što su primili svoje prve novogodišnje paketiće od “Duginih boja”.Kako nam je kazala Irma Ljuca vlasnica i jedna od odgajateljica ispunili su brojne dječije želje koje su imali i na njihovo veliko oduševljenje danas su se lijepo zabavili.
Tokom boravka u igraonici koja radi svaki radni dan od 8.00 do 16.00 ,sa mališanima koji su podijeljeni u dvije grupe ,rade Irma Ljuca bacherol Pedagogije i Eldina Plećan magistrica Pedagogije koja za sada volontira.
Kako u našem malom gradu nema obdaništa a zatvorene su dvije igraonice koje su postojale,odlučila sam otvoriti ovu igraonicu i tako pomoći sebi i roditeljima u Olovu.I sama sam roditelj i znam koliko za djecu znači boravak u igraonici pogotovo u predškolskom periodu.Nastojimo se posvetiti svakom djetetu uz osmišljeni boravak kroz edukativno-zabavne sadržaje prilagođene njihovom uzrastu.Ovom prilikom želim se zahvaliti Općini Olovo i Općinskom načelniku Đemalu Memagiću koji nam je ustupio ovaj prostor kao i FŽ”Sabina Jamaković” i svim roditeljima koji su nam pomogli u opremanju igraonice.
Trenutno u igraonici boravi 28 djece od tri do pet godina.Mjesečna cijena poludnevnog boravaka je 70.00 KM dok za cjelodnevni boravak roditelji izdvajaju 125.00 KM.
-Kada djeca dolaze na satnicu onda je 2.00 KM po satu .Trenutno iz ovih sredstava uspijevamo obezbijediti jednu platu i uplatiti sve sto treba, kaže Irma.
Ovaj pozitivan primjer poduzetništva je svakako hvale vrijedan u vremenu kada mladi ljudi traže posao i razlog za odlazak iz BiH.Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button