Humanitarne akcijeOlovo

Apel za pomoć -Pomozimo devetogodišnjoj Merjem Bašić da ozdravi

Devetogodišnja Merjema Bašić iz mjesta Careva Ćuprija općina Olovo ,već nekoliko godina boluje od bolesti unutarnjih organa.Naime, Merjema ima veoma tešku urođenu manu žučnih vodova koja je izrazito rijetka bolest u svijetu. Otkrivena je u njenoj drugoj godini života.Ukoliko se na vrijeme ne zaustavi operativnim zahvatom, ova bolest se širi i na druge unutarnje organe oboljele osobe.
Bolest koju ima Merjem onemogućava joj da živi normalnim životom.Dane provodi u bolesničkoj postelji sa nadom da će se jednog dana igrati i radovati životu kao druga zdrava djeca. Trenutno je na svu sreću stabilno ali za nju i njene roditelje svaki dan je prisutna neizvjesnost i strah od novog napada.
Medicinske ustanove u Bosni i Hercegovini ne rade operacije te vrste,zato su majka Almira i otac Sahudin prinuđeni tražiti druge načine da spase život svoje kćerke.
Prema prvim informacijama koje imaju za operaciju u Turskoj je potrebno oko 25. 000 eura.
Merjemini roditelji žive bez ikakvih stalnih primanja i nisu u mogućnosti sami obezbijediti novac za operaciju.Nadamo se i vjerujemo u sve ljude dobra srca u BiH i dijaspori da će svojim odzivom učiniti još jedno dobro djelo i pomoći Merjemi u prikupljanju novčanih sredstava za operaciju .
Za više informacija o pomoći i operaciji možete se javiti direktno njenim roditeljima Almiri i Sahudinu Bašiću na broj mobitela 00387/061 358 190.Za informacije o uplatama iz zemlje i inostranstva otvoren je žiro račun ,dostupno u prilogu na fotografijama.

Prikaži više

Povezani članci

Pogledajte također
Close
Back to top button