AktuelnoOlovoSport

SVEČANIM OTVORENJEM STRELJANE SA RADOM POČEO SPORTSKI STRELJAČKI KLUB „OLOVO“

Klubski sport u Olovu bogatiji je od danas za još jedan klub i još jednu sportsku disciplinu. Nedavno osnovani Sportski streljački klub „Olovo“, današnjom skromnom svečanošću u sportskom centru u Olovu gdje je otvoren prostor sa streljanom, i zvanično je počeo sa radom.

U prisustvu brojnih zvanica i prijatelja ovog sporta prijeratni i novi predsjednik kluba Alija Zukić izrazio je nadu da će revitalizacija streljačkog sporta u Olovu značiti povratak na prijeratne staze uspjeha kada je olovski streljački klub koji je on vodio iznjedrio prvake BiH i vice prvake Jugoslavije. Od začetka ideje do njene realizacije od ključne važnosti, kazano je danas, bila je saradnja sa našom PS Olovo i MSŠ Musa Ćazim Ćatić. Zapravo uporedo sa ovim aktivnostima na osnivanju Sportsko-streljačkog kluba Olovo realizovan je, na nivou škole projekat „Uključi se i pogodi najbolje što možeš“ koji je u mjesecu novembru proveden u saradnji sa PU V-PS Olovo, u okviru projekta “Rad policije u zajednici”, a pod pokriveteljstvom američke organizacije „PH-Internacional“ u BiH.
-Želju za osnivanjem školske streljačke sekcije prepoznala je američka nevladina organizacija „PH-Internacional“ u BiH, kao dio svog projekta socijalizacija i aktivnosti na prevenciji maloljetničke delikvencije i vladavina prava. Oni su za potrebe streljačke sekcije MSŠ u Olovu izvršili nabavku 2 vazdušne puške, čime je na najkonkretniji način otvoren put ka zaživljavanju ovog vida vannastavnih aktivnosti- kazala je za naš program profesorica u ovoj školi Adisa Ferhatović koja je bila koordinatorica na ovom projektu. Članovi ove školske sekcije također su danas prisustvovali ovoj manifestaciji i tom prilikom, u novootvorenoj streljani, prisutnima prezentirali stečena znanja.
Uspjeh na planu revitalizacije ovog sporta u Olovu, uz entuzijazam zaljubljenika ovog sporta, rezultat je pomoći koju su osnivanju kluba, nabavci pušaka i opreme za streljanu dali dali brojni sponzori. Najistaknutijim subjektima poput: Ministarstva za obrazovanje,nauku,kulturu i sport ZDK, Ministarstva za boračka pitanja ZDK,Općine Olovo, JU Centar za kulturu, sport i informisanje, JU BRC Aquaterm Olovo, te pojedincima Rifetu Alihodžiću i Almiru Zukiću dodjeljena su priznanja u znak zahvalnosti za svesrdnu pomoć u osnivanju i opremanju kluba.


Za skromnu zakusku koja je ovim povodom pripremljena organizatori su se zahvalili Cafe-restoranu „Dalma“, Pekari „Paštrik“, TR MEMS i restoranu „Panorama“.
Sa današnjeg skupa upučen je poziv kadetima, juniorima i seniorima za učlanjenje u novoosnovani Sportski streljački klub „Olovo“. Radio Olovo/K.P

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button