ObrazovanjeOlovo

MSŠ “Musa Ćazim Ćatić”Olovo od nove školske godine uvodi novo zanimanje fizioterapeutski tehničar

JU MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” Olovo ispunila je sve propisane uslove za uvođenje i realizaciju nastavnog plana i programa za stručno zvanje fizioterapeutski tehničar za školsku 2019./2020. Zbog velikog interesa učenika osnovnih škola kao i izražene potrebe trzišta rada za navedeno zanimanje škola je u saradnji sa JZU BRC “Aquaterm” Olovo uradila Elaborat i podnijela zahtjev za uvođenje navedenog zanimanja. Komisija Ministarstva za procjenu uvjeta za mogućnost uvođenja novog stručnog zvanja je utvrdila da MSŠ “Musa Ćazim Ćatim” škola zadovoljava osnovne obrazovno-pedagoške i zdravstveno-higijenske uvjete za uspješnu primjenu Nastavnog plana i programa za stručno zvanje i zanimanje fizioterapeutski tehničar.

Prema riječima Muje Manse direktora MSŠ Musa Ćazima Ćatić ,na osnovu predhodno izvršene ankete u osnovnim školama na području općine Olovo, očekuju da na jesen upišu jedno a moguće i dva odjeljena smjer fizioterapetuski tehničar.

-To nam omogućavaju dobri uvjeti koji su se stekli u JZU BRC “Aquaterm” koji će obezbijediti izvođenje praktičnog dijela nastave koji je obavezan za ovaj smjer,ističe direktor Mujo Manso .

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button