ObrazovanjeOlovo

Ekipa OŠ”Hasan Kikić”Solun i MSŠ”Musa Ćazim Ćatić”Olovo pobjednici općinskog takmičenja iz Prve pomoći

U Olovu je u subotu 6.aprila 2019.godine u organizaciji OOCK Olovo a u saradnji sa Domom zdravlja Olovo ,osnovnim i srednjom školom održano 22. po redu općinsko takmičenje  u pružanju prve pomoći.

Učestvovale su  ekipe OŠ „Hasan Kikić“ Solun i OŠ“Olovo“ i ekipa MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Olovo.

 Sve ekipe su imale isti zadatak, proći pet poligona u osam različitih pozicija. Pobjednik i prvo mjesto u kategoriji podmladka je O.Š.”Hasan Kikić” Solun ekipa 2.4, drugo mjesto je osvojila ekipa 1. O.Š.”Hasan Kikić”Solun , a treće mjesto je zauzela ekipa 1. O.Š.”Olovo” iz Olova.

 U kategoriji omladine pobjednik je ekipa 1.MSŠ “Musa Ćazim Ćatić”. Organizatori takmičenja se ovom prilikom zahvaljuju  svim učesnicima takmičenja,nastavnicima i profesorima, medicinskom osoblju Doma zdravlja Olovo, volonterima medicinarima u penziji, uposlenicima PU koji su vršili obezbjeđenje tokom takmičenja, volonterima u strukturi Crvenog križa,  a posebna hvala kolegama i volonterima iz Crvenog križa Žepče koji su kroz predhodnu obuku naših takmičara pomogli u realizaciju ovog takmičenja.Kantonalno takmičenje održat će se 4.maja 2019.godine u Žepču.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button