OlovoSport

Uspješno završena akcija našeg drugoligaša NK”Stupčanica” „Jedan navijač- jedna stolica“

Uspješno je završena akcija  „Jedan navijač- jedna stolica“ koju je Uprava NK “Stupčanica” pokrenula prije mjesec dana.

Kako je saopšteno iz Uprave kluba zahvaljujući velikom odzivu navijača i simpatizera kluba prikupljena su potrebna  sredstva za prvih 400 stolica kojima će pokriti renoviranu i natkrivenu tribinu svog stadiona “Danac” u Olovu.

Cijena jedne stolice je 20 KM a akciji su se odzvali pored navijača iz Olova i simptizeri kluba iz cijele BiH ,naše dijaspore  i naši reprezentativci Edin Višća iz Olova i Senijad Ibričić ali oni koji su željeli ostati anonimni.

Na svojoj facebook stranici NK“Stupčanica“ je svakodnevno objavljivao informacije o toku akcije i na kraju i informaciju i zahvalnicu svima koji su pomogli da se uspješno završi.

-“Dragi naši navijači,prijatelji kluba i svi dobri ljudi zajedno smo uspjeli ostvariti naš primarni cilj i skupiti sredstva za prvih 400 stolica kojima ćemo pokriti renoviranu i natkrivenu tribinu našeg stadiona.Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svima vama koji ste nas podržali i pomogli da ostvarimo ovu pozitivnu priču za naš klub i nogomet u našem gradu.Obavještavamo vas da se ovim OBUSTAVLJA PRIVREMENO naša akcija i nastavlja se kada se druga tribina renovira i pripremi za postavljanje novih stolica.Hvala vam!” – navodi se iz NK Stupčanica Olovo.

Nedavno je na stadionu “Dana”c pred brojnom publikom izvršena i promocija svih selekcija kluba od najmlađih do najstarijih koji su se prisutnima predstavili zajedno sa svojim trenerima .Prema riječima direktora NK”Stupčanica”Semira Degirmendžića cilj Uprave kluba je omasoviti nogomet u Olovu ,dati priliku svima koji žele da se okušaju u ovom sportu ali i da ponovo vratimo stari sjaj našem nogometnom klubu koji ima dugu tradiciju.Uz pomoć Općine Olovo i brojnih sponzora urađeno je mnogo na izgradnji infrastrukture na stadionu “Danac”,na njegovom uređenju ali ništa manja nisu bila ni ulaganja u ljudske resurse ,kako bi smo ovaj klub podigli na mjesto koje zaslužuje.

Pored ove lijepe vijesti sve navijače kluba ove sezone raduje i vijest da je „Stupčanica“ budući drugoligaš. Velikim zalagenjem i borbenošću  u ovoj sezoni seniori NK”Stupčanica”na čelu sa trenerom Ahmetom Degrimendžićem , osvojili su Kantonalnu ligu ZDK i tako izborili  plasman u Drugu ligu FBiH .

Pored seniora i juniori su  dva kola prije kraja prvenstva osvojili titulu prvaka prvenstva u svojoj konkurenciji.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button