OlovoVijesti iz ZDK

U povodu obilježavanja 15.maja Dana policije-Sjećanje na pripadnike MUP-a iz Olova koji su agresiji na BiH dali svoje živote

15. maj obilježava se kao Dan policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. U pripremi na obilježavanju ovog datuma, formiran je Organizacioni odbor te su, u skladu sa utvrđenim protokolom, u proteklom periodu realizovane razne aktivnosti i sportska takmičenja, a dana 15.05.2019. godine sa početkom u 11,00 sati, u Zenici, u Lukovom Polju, ispred novoizgrađenog Centra za obuku policijskih službenika, smještaj i rad Specijalne policijske jedinice i centralne arhive, održat će se centralna svečanost povodom obilježavanja ovog datuma.

Kao i prethodnih godina i ove godine su izvršeni obilasci porodica poginulih i nastradalih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kojom prilikom su istim uručeni prigodni paketi. Porodice poginulih i nastradalih su pozvane i na centralnu manifestaciju u povodu obilježavanja ovog datuma, a dana 13.05.2019. godine, u 19,00 sati, u sjedištu Ministarstva, ministar Pekić Dario i policijski komesar Šut Semir će položiti cvijeće na spomen-ploču podignutu pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, uz prisustvo članova porodica poginulih i umrlih policajaca.

Smatramo da je ovo prilika da se još jednom sjetimo svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji su u toku odbrambeno oslobodilačkog rata dali svoje živote za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu, kao i onih koji su svoj život nesebično dali pri izvršavanju složenih i opasnih policijskih zadataka na očuvanju lične i imovinske sigurnosti naših građana.

Kao pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko- dobojskog kantona,  svoj život je dalo 106 pripadnika policije, od čega 4 ( četiri)  iz Olova:

  • Mulabdić Vahidin,
  • Karasalihović Hajrudin,
  • Kokorović Ljuban,
  • Žilić Raif.

Drage kolege, hvala Vam što ste na svom kratkom životnom putu bili uzoriti pripadnici  ovog Ministarstva. Hvala Vam na datom doprinosu u odbrambeno oslobodilačkom ratu i iskazanoj hrabrosti i odlučnosti na provođenju zakona, kao i obezbjeđenju lične i imovinske sigurnosti građana. Nama ostaje obaveza da nastavimo raditi na očuvanju i izgradnji države i društva za koje ste se vi borili, kako vaše žrtve ne bi bile uzaludne.

HVALA VAM!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button