AktuelnoNGO i udruženja

Poziv za CIM-ov Mirovni kamp i Mirovni karavan 08.07.-20.07.2019.

Pozivamo vas da se prijavite na CIM-ov Mirovni kamp koji će se održati u Sanskom Mostu (Peace farm) i trajat će 7 dana nakon čega učesnici kreću na Mirovni karavan – petodnevno putovanje kroz gradove u BIH. Ko se može prijaviti?  Punoljetne osobe sa teritorija 10 općina/gradova Bosne i Hercegovine obuhvaćenih STaR projektom (Velika Kladuša, Jajce, Banja Luka, Olovo, Sokolac, Sarajevo, Stolac, Mostar, Doboj i Bijeljina), zainteresovane i otvorene za sticanje novih saznanja, iskustava i prijateljstava s ciljem izgradnje mira.

Organizacija:  Centar za izgradnju mira iz Sanskog Mosta već 15 godina bavi se jačanjem međureligijskog dijaloga, izgradnjom mira i mirovnim dijalogom, edukacijom vjerskih lidera i mnogim drugim aktivnostima sa mirovnim predznakom. Naša organizacija u partnerstvu sa drugim organizacijama kao što su „Karuna Center for Peacebuilding“, „Mali koraci“, „YIHR“ (Youth Initiative for Human Rights) i „PRONI“, implementira zajednički projekat pod nazivom STaR (Societal Transformation and Reconciliation/ Društvena transformacija i pomirenje) koji je podržan od strane USAID-a. Jedna od aktivnosti ovog projekta su Mirovni kamp i Mirovni karavan.

Ciljevi i sadržaj:  Učesnici će učestvovati u transformativnom sedmodnevnom mirovnom kampu, gdje će ih fasilitatori voditi kroz duboku raspravu i teme o identitetu i trajnim posljedicama povijesnog nasilja. Mnoge aktivnosti povezuju učesnike kao tim i uče i praktikuju principe i metode mira. Nakon toga, sprovodi se petodnevni “Mirovni karavan” tokom kojeg će učesnici putovati kroz niz bosanskih općina i gradova, uključujući i neke od lokacija projekta STaR. Za vrijeme karavana, mladi će učestvovati u panel diskusijama i posjećivati kulturne i vjerske znamenitosti.

Prijaviti se možete do 15. juna 2019. tako što ćete popunjenu prijavu poslati na sljedeću e-mail adresu: selma.mezetovic@unvocim.net

Prijavu možete preuzeti ovdje;

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button